Targeta groga a #Brasil2014: “la protesta pacífica no és un crim”

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Targeta groga a #Brasil2014: “la protesta pacífica no és un crim”

Resum: 

Amnistia Internacional convoca accions a tot el món, inclòs Brasil, per recolzar les protestes contra la repressió policial de les manifestacions pacífiques que acompanyen l'inici del Mundial 2014.

A dies de l'inici del Mundial de futbol #Brasil2014, tenen lloc a Brasil “grans protestes i manifestacions públiques que la policia ha reprimit amb l'ús excessiu de la força i, en alguns casos, amb armes més letals, com gasos lacrimògens i bales de goma”, indica Amnistia Internacional (AI) Espanya.

Aquesta delegació d'AI a Madrid ha convocat una acció davant l'ambaixada de Brasil el 5 de juny a les 11 hores, en la qual lliurarà els milers de signatures rebudes des de mitjans de maig que recorden “que manifestar-se no és un delicte, és un dret humà”. Activistes vestits de seguidors i àrbitres de futbol “recordaran que totes les persones tenen el dret a protestar de forma pacífica i que el govern brasiler té l'obligació de garantir que sigui així".

"Els activistes mostraran la targeta groga a #Brasil2014”, segueix explicant l'organització. AI aprofitarà l'acció per presentar el document “L'estratègia de la por”, sobre el dret a protestar a Brasil. Més informació aquí.

Els darrers dies, milers de persones han sortit als carrers de ciutats de Brasil a manifestar-se pacíficament contra l'augment del preu del transport, la baixada de inversió en serveis públics i els costos del Mundial. Pots recolzar l'acció d'Amnistia Internacional aquí.

Afegeix un comentari nou