Augmenten les denúncies de discriminació per homofòbia

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Augmenten les denúncies de discriminació per homofòbia

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Un informe de l’Observatori contra l’Homofòbia a Catalunya alerta que han augmentat els casos de discriminació per homofòbia a les escoles catalanes.

Des de l’aprovació al Parlament de Catalunya de la Llei contra l’homofòbia, l’Observatori contra l’Homofòbia ha detectat que no es denuncien un gran nombre de casos de discriminació.

Segons l’Observatori, aquesta situació també es dona en el conjunt d’Europa, on no es denuncien el 84% dels casos. Un dels motius que apunta l’Observatori per donar explicació a aquest fet és el desconeixement de la normativa per part dels afectats i la seva plena implementació.

Tot i així, en un informe que ha elaborat l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) es posa de manifest que una sèrie de dades força preocupants respecte a la discriminació que pateix el col·lectiu.

Una de les dades més rellevants que remarca l’estudi sobre la LGTBfòbia és que els casos de discriminació per homofòbia ha incrementat a les escoles de Catalunya, fins el punt que ja representen el 8,4% de les denúncies que rep l’Observatori.

D’acord a aquest informe, també es posa de manifest que les denúncies més freqüents del col·lectiu tenen relació amb la discriminació laboral per orientació sexual, essent aquestes un 17% del total de les denúncies.

Altres denúncies presentades a l’Observatori tenen a veure amb agressions físiques i insults.

Al llarg de l’any 2014 es van presentar 394 denúncies per discriminació, essent les principals denunciants les dones lesbianes i les persones transsexuals, sobretot pel tracte discriminatori pel que fa al dret d’admissió als establiments públics i respecte als serveis sanitaris.

Afegeix un comentari nou