‘Amb el sol, no te la juguis!’: la importància de la protecció solar, especialment en infants

Xarxa Digital Catalana
Autor/a: 
Anna Adrià
 Font: Pexels
Es recomana que el protector solar contingui filtres minerals, sigui agradable de posar i no resulti enganxós, i sigui d'un filtre mínim de 30. Font: Pexels

‘Amb el sol, no te la juguis!’: la importància de la protecció solar, especialment en infants

Autor/a: 
Anna Adrià
Xarxa Digital Catalana

Resum: 

La Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) llança una campanya per conscienciar la població sobre la importància de protegir-se de la radiació solar, especialment entre els infants.

La campanya ha inclòs l'organització de diverses activitats i tallers. A Barcelona es va organitzar el taller 'Com protegir del sol els nostres infants', amb el suport dels Laboratoris Pierre Fabre i dirigit a famílies i infants. A Lleida i Tarragona, en canvi, el taller va anar dirigit a pacients amb càncer i es va titular 'Mites i realitats de la fotoprotecció en pacients oncològics', amb el suport de La Roche Posay.

A més, la federació comparteix cada setmana a les seves xarxes socials consells sobre com protegir-se del sol i reduir el risc de desenvolupar un càncer de pell, així com publicacions interactives perquè tothom pugui posar a prova els seus coneixements sobre fotoprotecció.

Enguany, la FECEC ha volgut posar èmfasi en la protecció solar dels infants, ja que els seus mecanismes de defensa de la pell, especialment els menors de tres anys, són menys eficaços que els dels adults davant la radiació del sol, cosa que els fa més susceptibles al dany solar, tal com va advertir la pediatra Anna Estapé, durant el taller 'Com protegir del sol els nostres infants', organitzat a Barcelona.

“La pell dels infants té unes particularitats específiques que la fan més sensible, sobretot per sota dels tres anys. La funció de barrera està feblement definida, la pell és més fina, hi ha menys cabells i un pitjor control de la temperatura corporal, entre d'altres. Per aquests motius, la població infantil és un dels grups on més s'ha d'extremar la protecció solar”, va comentar la doctora. Estapé afirma que encara que el càncer de pell és “poc comú” a la infància, una part important de l'aparició d'aquests tumors es podria evitar amb uns hàbits adequats de fotoprotecció.

La doctora alerta també que la població infantil rep més radiació solar que els adults, ja que fan més activitats a l'aire lliure i s'exposen al sol durant els esbarjos. En aquesta línia, Júlia Mª Sánchez i Schmidt, cap del Servei de Dermatologia del Consorci Sanitari de Terrassa, aconsella intentar que l'hàbit de fotoprotecció s'adquireixi “des del dia del naixement”. “Està demostrat que la protecció de les radiacions solars ofereix a l'edat adulta un aspecte cutani més saludable, amb menys taques i menys arrugues”, explica.

Durant el taller a Barcelona es va facilitar als pares consells sobre com, quan i on aplicar la protecció solar als infants, així com recomanacions per saber escollir el fotoprotector ideal i com preparar un kit indispensable contra el sol per a l'estiu.

Afegeix un comentari nou