Pla de cooperació entre ateneus i ens locals

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Pla de cooperació entre ateneus i ens locals

Resum: 

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha publicat el Pla de cooperació entre ateneus i ens locals, primer document de la col•lecció Quaderns del PECCat, destinada a estudiar temàtiques relacionades amb el desplegament del Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya 2010-2020.

Catalunya té una gran xarxa d’entitats culturals com els ateneus, entitats que s’han de cuidar i fomentar ja que duen a terme una gran tasca de dinamització social i cultural arreu de Catalunya.

El Pla de cooperació entre ateneus i ens locals està dedicat a mostrar les diferents modalitats de pactes que es poden establir entre ateneus i ajuntaments pel que fa a la propietat i usdefruit dels equipaments escènics així com a la seva gestió.

En general, els diferents acords que es poden establir entre ajuntaments i entitats estan basats en el principi del bé mutu, d’intercanvi i en la voluntat de millora tant d’instal•lacions culturals com de foment de projectes i serveis relacionats. Els acords es divideixen entre aquells que no afecten a la propietat (establint l’ús o usdefruit de l’espai) i els que afecten a la propietat (com la cessió temporal o definitiva, la cessió parcial de l’espai i l’acord basat en la permuta).

A més, el document estudia, a tall d’exemple, alguns casos de col•laboració que ja s’han dut a terme a poblacions com Agramunt, Premià de Mar o Tordera per tal de fer palès el benefici que n’obtenen les entitats culturals, els ens locals i, sobretot, el conjunt de ciutadans del municipi.


Més informació:

Pla d'equipaments culturals de Catalunya 2010-2020

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou