Un documental mostra el treball comunitari que es fa a Manresa

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un documental mostra el treball comunitari que es fa a Manresa

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

El vídeo fa un recorregut pels projectes i activitats que s'estan duent a terme en el marc dels Plans de Desenvolupament Comunitari que hi ha en funcionament a la ciutat.

"El Gresol, l’acció comunitària als barris de Manresa" és una iniciativa de la Regidoria de Barris i Acció Comunitària de l’Ajuntament de Manresa i dels Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Xup, La Balconada i Escodines, de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) i del Programa de Desenvolupament Comunitari de la Font dels Capellans.

Aquest documental, que reflecteix també l'important paper que juga el moviment veïnal de Manresa en la promoció de les transformacions socials, es va presentar públicament el 20 de novembre al teatre Kursaal de Manresa, amb un assistència d'unes 200 persones.

L’acció comunitària a Manresa es compara metafòricament amb un gresol en el qual es "cou" una gran quantitat de projectes socials dirigits a diversos col·lectius, en diferents àmbits i barris de la ciutat. Aquests accions d'intervenció social estan impulsades per la comunitat, de tal manera que és la mateixa ciutadania qui pren decisions i dóna resposta a les seves necessitats, treballant conjuntament amb els diferents agents del territori i molt especialment des del teixit associatiu.

Entre els projectes que dóna a conèixer el documental hi ha el de la Ludoavis al barri de la Font dels Capellans que treballa l'envelliment actiu, la Fira d'Entitats de La Balconada que promou el treball en xarxa, el Projecte d'Horts comunitaris de Les Escodines amb l'agricultura ecològica, els cursos de català per a nouvinguts del PDC de la FAVM, o Xup Riera Viva i la recuperació d'espais naturals.

Afegeix un comentari nou