Accions ciutadanes per impulsar les energies renovables

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Accions ciutadanes per impulsar les energies renovables

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

La ciutadania pot impulsar les energies renovables formant part de la Generació Kwh, un model que supera les barreres imposades a l’autoconsum individual i dóna suport a les energies netes.

Promoure un model energètic net que garanteixi l’accés a les energies renovables, és un dels objectius del desenvolupament sostenible establert per Nacions Unides, i un dels instruments per a fer front al canvi climàtic. Els Estats haurien de facilitar i promoure aquest procés, que alhora ha de garantir el “dret humà a l’energia renovable”, establert a Bonn el 2005 durant la Assemblea Mundial per les Energies Renovables.


SOM Energia planteja la possibilitat, a totes les persones que comparteixin la inquietud de generar la seva pròpia energia renovable i canviar el model energètic actual, de col·laborar en el projecte amb la Generation Kwh .


Projecte en 3 fases

1. Cada participant decideix la quantitat de diners que vol invertir, des de 100 euros fins a 2.000 euros o més. L'import hauria d'estar relacionat amb l’electricitat que utilitza anualment.
2. Amb la suma de les inversions, s’impulsen nous projectes d’energies renovables de diverses tecnologies com la fotovoltaica, l’eòlica i la minihidràulica.
3. Durant 25 anys, a cada inversor li pertoca una quantitat de l’energia produïda proporcionalment a l’aportació realitzada, traduint-se això en un estalvi a la factura elèctrica.

Més detalls al següent vídeo:

Afegeix un comentari nou