Jornada ‘Esdeveniments Esportius Sostenibles’

 Font:
Dijous, 18/03/2021
(En línia)

L’acte, que serà en línia, pretén analitzar la capacitat d’incidència de l’esport per lluitar per un món més sostenible.

El pròxim 18 de març, de 9 a 14 hores, tindrà lloc la primera jornada en línia sobre sostenibilitat i esport amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància de les activitats esportives sostenibles i dissenyar recursos de treball per a assolir-les.

Diversos estudis han corroborat que l’organització d’esdeveniments esportius contribueix, en gran manera, a fer créixer l’emergència climàtica i que la petjada ambiental de les persones assistents pot ser fins a cinc vegades superior al de les mateixes persones en el dia a dia.

Per conscienciar sobre aquesta realitat, i dins del projecte europeu PlayGreen, l’associació Ecoserveis coorganitza aquesta jornada conjuntament amb l’INDESCAT, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell i Loom Sostenible.

La jornada ‘Esdeveniments Esportius Sostenibles’, adreçada a clubs, associacions i altres entitats esportives interessades en la creació de tornejos amb un menor impacte mediambiental, començarà amb la benvinguda d’Àstrid Fina, atleta paralímpica, seguida per una ponència inspiradora del corredor i aventurer Albert Bosch. El seguirà una taula rodona, moderada pel periodista Joan Maria Pou, sobre casos d'èxit en la gestió d’esdeveniments sostenibles.

Projecte Playgreen

La jornada 'Esdeveniments Esportius Sostenibles' coincideix amb l’esdeveniment final del projecte europeu PlayGreen, finançat pel programa Erasmus+ Sport i coordinat per Ecoserveis amb la participació de federacions de la UEFA a Malta, Estònia, Letònia i la part flamenca de Bèlgica, així com de l’Organització No Governamental Europea de l'Esport (ENGSO, per les seves sigles en anglès).

Al llarg de dos anys, s’ha treballat conjuntament per promoure la gestió sostenible dels seus esdeveniments esportius a través de voluntariat jove. Acabada la taula rodona, Ecoserveis presentarà els materials d’educació i divulgació que s’ha generat en els darrers dos anys. També, juntament amb Loom, es descriuran eines i indicadors disponibles per calcular la petjada ambiental dels equipaments esportius i la Universitat italiana de Santa Anna presentarà una eina en línia per calcular la petjada ambiental d’esdeveniments esportius.

Per acabar la jornada es presentarà l'experiència dels Green Team, voluntaris ambientals que han participat en el projecte i es premiarà l’equip que ha aconseguit els millor resultats en termes d’impacte ambiental.

Registre gratuït

Per participar en la jornada ‘Esdeveniments Esportius Sostenibles’ és necessària inscripció prèvia. El formulari estarà disponible en català i anglès. L’esdeveniment té un aforament màxim de 100 persones i es crearà una llista d’espera per assegurar que hi pugui participar el major nombre de persones.

Data: 

Dijous 18 març

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Ecoserveis
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@ecoserveis.net