#Playgreen, un projecte innovador per crear joves compromesos

Fundació Autònoma Solidària
L’Associació de Futbol de Malta va albergar la primera trobada del projecte #PlayGreen els passats dies 27 i 28 de març de 2019.  Font: Ecoserveis
L’Associació de Futbol de Malta va albergar la primera trobada del projecte #PlayGreen els passats dies 27 i 28 de març de 2019. Font: Ecoserveis
El projecte PlayGreen està format per 6 entitats sòcies. Font: Ecoserveis
El projecte PlayGreen està format per 6 entitats sòcies. Font: Ecoserveis

#Playgreen, un projecte innovador per crear joves compromesos

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La iniciativa busca generar oportunitats de voluntariat juvenil en l’àmbit de l’esport i el medi ambient mitjançant un format pioner.

El projecte #Playgreen va engegar els dies 27 i 28 de març de 2019 en una trobada inaugural celebrada a Malta. Aquest projecte Erasmus+, liderat per Ecoserveis, busca generar oportunitats de voluntariat juvenil en l’àmbit de l’esport i el medi ambient. #PlayGreen treballa amb una metodologia per crear esdeveniments esportius sostenibles i desenvolupar una xarxa d’organitzacions europees que pugui potenciar la sostenibilitat en esports de base a través de programes de voluntariat així com, compartir bones pràctiques.

La iniciativa pretén desenvolupar una lliga de futbol ‘eco’ com a prova pilot d’un nou estil de voluntariat basat en la preservació del medi ambient, per adaptar-lo posteriorment a altres esports. Aquesta nova metodologia permet explorar vies per involucrar un nou grup de persones en el voluntariat i en l’àmbit de l’esport; incrementar la consciència mediambiental i promoure el desenvolupament de capacitats de lideratge i ecològiques entre les persones voluntàries que puguin ser d’utilitat en l’àmbit personal i professional.

Es tracta d’un projecte innovador ja que, fins ara, tots els programes de voluntariat esportiu a Europa estaven destinats a la inclusió social, la igualtat o l’intercanvi cultural però no a la cura del medi ambient. Les entitats organitzadores creuen que crear oportunitats de voluntariat basades en l’impacte mediambiental de l’esport pot atraure nous grups de persones, fins ara poc interessats en el món de l’esport, i que el poden integrar com a mitjà per viure una vida més sostenible.

El projecte inclou 6 entitats sòcies: ENGSO (Suècia), Malta Football Association-1900 (Malta), Futbols (Lituània), Eesti Jalgpall (Estònia), Voetbal Vlaanderen (Bèlgica) i la coordinadora del projecte, Ecoserveis.

Reunió inicial a Malta

L’Associació de Futbol de Malta va albergar la primera trobada del projecte #PlayGreen els passats dies 27 i 28 de març de 2019. La reunió va estar dedicada al coneixement mutu entre entitats sòcies, a l’anàlisi de bones pràctiques per atraure, motivar i apoderar persones voluntàries i a la comunicació i difusió del projecte. Una guia sobre voluntariat ambiental en l’esport, estudis, estratègies, bones pràctiques i vídeos seran produïts amb aquesta finalitat.

Vols liderar el projecte a Catalunya?

Tot i que l’entitat catalana Ecoserveis és l’encarregada de liderar el projecte, de moment, #PlayGreen es desenvoluparà a Bèlgica, Estònia, Letònia i Malta.

Si la vostra entitat està interessada en replicar el model a Catalunya, només cal que es posi en contacte amb Ecoserveis enviant un correu electrònic a cristina.bajet@ecoserveis.net

Afegeix un comentari nou