Formació: 'Motivació i cura de la persona voluntària'

La formació virtual del 14 de juny de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) dona claus de com cuidar les persones voluntàries. Font: FCVS
Dimarts, 14/06/2022
(En línia)

Prioritzar la qüestió emocional del voluntariat és molt important sobretot ara en temps de crisi social. La formació del 14 de juny de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ofereix algunes claus de com fer-ho.

'Motivació i cura de la persona voluntària' és una càpsula formativa centrada en aconseguir el benestar del voluntariat, en saber-lo escoltar i també tenir capacitat per acompanyar-lo. Les entitats es preocupen cada cop més pels equips de persones voluntàries i per això la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha programat aquesta sessió el 14 de juny a la tarda.

La formació, que serà virtual i durarà quatre hores (de 16 a 20h), està pensada sobretot per a persones responsables de voluntariat de les entitats. Cristina Rodríguez, de la cooperativa El Far Cooperatiu, s’encarregarà de la sessió. El Far Cooperatiu es va fundar a l’abril del 2019 i es dedica a la comunicacio social i participativa i al desenvolupament de projectes amb impacte social.

"Quan formes persones voluntàries es genera un espai de confiança on buidar inquietuds", indica Rodríguez. Recorda que les entitats necessiten el voluntariat per assolir els objectius i té clar que tenir-ne cura és essencial per garantir-ne la continuïtat. Aquesta càpsula formativa fa pensar en la importància de prioritzar la qüestió emocional del voluntariat i en la necessitat de revisar l’estat de l’entitat.

Les inscripcions estan obertes fins al 10 de juny. La tarifa és de vuit euros per a les persones que pertanyen a entitat federades a la FCVS i de divuit euros per a les no federades.

Tota la informació sobre aquesta formació es pot consultar al web de la FCVS on també hi ha altres sessions com ara:

Data: 

Dimarts 14 juny

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Federació Catalana de Voluntariat Social
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@voluntaris.cat