Debat electoral: 'Polítiques públiques per a una agenda social a Barcelona'

El cicle de debats 'Els Dilluns dels Drets Humans', que organitza Justícia i Pau, farà un debat electoral sobre les polítiques públiques a Barcelona. Font: Justícia i Pau
Barcelona
Dilluns, 24/04/2023

El cicle 'Els Dilluns dels Drets Humans' farà la segona sessió de l'any el dilluns 24 d'abril amb una edició especial pensant en les eleccions municipals.

Els comicis municipals del 28 de maig seran el tema del debat del cicle 'Els Dilluns dels Drets Humans', que organitza Justícia i Pau, el dia 24 d'abril. Amb un format més participatiu, es convida les entitats socials de Barcelona a debatre amb les candidates i candidats a ocupar l'alcaldia de la ciutat en els pròxims quatre anys.

'Polítiques públiques per a una agenda social a Barcelona' serà un debat electoral entre representants de diferents partits polítics al voltant de les demandes del sector social de la ciutat. L'eix central de la sessió serà parlar i debatre sobre quins són els programes i les polítiques públiques que plantegen per fer una ciutat que garanteixi els drets de tothom que hi viu. L'acte es farà a les 18.30 h al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica (c. de Concepció Arenal, 165), a Barcelona. És un acte obert a tothom i gratuït.

Moderat per Abigail Armengol (Betevé) i Toni Castro (La Xarxa), participaran en el debat Ester Capella (ERC), Marc Serra (Barcelona en Comú), Joan Ramon Riera (PSC), Neus Munté (JxCAT), Nico Ortiz (C's), Marilén Barceló (Valents), Juan Milian (PP) i Basha Changue (CUP). L'acte es podrà seguir en directe per streaming.

El cicle de debats 'Els Dilluns dels Drets Humans', que Justícia i Pau organitza acompanyada de Cristianisme i Justícia, Càritas Diocesana Barcelona, Mans Unides i el Grup de Juristes Roda Ventura, s'ha reinventat i ha iniciat aquest any un nou cicle. Tot i que manté la seva essència, que és tractar temes sobre drets humans i justícia social, ara que han fet vint-i-cinc anys, li volen donar nous aires, se n'ha reduït la periodicitat -fins ara se'n feia un al mes- i les sessions es plantegen més aviat com una conversa perquè estiguin més obertes a la participació.

"La voluntat és adaptar-se als nous temps i circumstàncies, i intentar atraure l'atenció de joves i d'altres públics, però continuar mantenint el públic fidel que sempre ha existit", explica una portaveu de Justícia i Pau.

Aquest nou cicle es va estrenar el dilluns 13 de febrer, al Centre Cultural La Farinera del Clot (Barcelona), amb el debat 'Punitivisme o justícia restaurativa?'. S'hi va parlar de la polarització que hi ha en la societat sobre les mesures correctives i disciplinàries per donar resposta als delictes, o bé la cerca de transformacions estructurals més profundes. Tots els debats anteriors es poden recuperar en vídeo al web de Justícia i Pau.

Data: 

Dilluns 24 abr

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Justícia i Pau
Correu electrònic de l'organitzador: 
justiciaipau@justiciaipau.org