Vetlla de pregària al CIE de la Zona Franca, a Barcelona

La vetlla, convocada amb el nom de 'Lliures', compta amb el suport de més de cinquanta entitats socials i es farà a partir de les 19 h davant del CIE de la Zona Franca. Font: Migra Studium
Barcelona
Dissabte, 30/09/2023

El grup d'acompanyament a interns de Migra Studium organitza el dissabte 30 de setembre una vetlla pregària davant del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona per demanar que es tanqui.

Cada any, coincidint amb la Jornada Mundial de les Migracions i el Refugi a l'Església, Migra Studium organitza una concentració davant de les instal·lacions del CIE de la Zona Franca, a Barcelona, per denunciar-ne l’existència i les condicions en les quals viuen les persones que hi estan tancades. Fa onze anys que un equip de voluntariat de l'entitat visita les persones privades de llibertat al CIE. El grup es va organitzar després que el desembre del 2011 i el gener del 2012 morissin Samba Martine, al CIE d'Aluche (Madrid), i Idrissa Diallo, al CIE de la Zona Franca (Barcelona).

La vetlla pregària, convocada amb el nom de 'Lliures', compta amb el suport de desenes d'entitats socials i es farà el dissabte 30 de setembre a partir de les 19 h davant del CIE, al carrer E Zona Franca. Hi pot participar tothom i durarà una hora. Ja hi ha més de cinquanta entitats i organitzacions adherides. S'hi pot arribar amb els autobusos 21 i 109.

Migra Studium no es cansa de denunciar any rere any, quan fa balanç de les visites, les condicions de vida al CIE. I també la "flagrant opacitat i hostilitat" que l'envolta. "Les visites al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona s'han burocratitzat. S'ha de fer molta paperassa i això manté famílies i ONG allunyades de les persones internes". Ho denunciava fa un any Josetxo Ordóñez, advocat de la Fundació Migra Studium.

Des del 2012, l'entitat ha fet més de tres mil visites a mil quatre-centes persones internes. "Les visites ens permeten corroborar que el CIE és un dispositiu dels més repressius de la política migratòria, on es priva de llibertat persones estrangeres a l'espera de ser expulsades als seus països d'origen", destaquen els informes de Migra Studium. La concentració vol denunciar el patiment i la vulneració dels drets de les persones internes al CIE. Tota la informació sobre l'acte es pot consultar al web de Migra Studium.

Data: 

Dissabte 30 set

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Migra Studium
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@migrastudium.org