Presentació del 'Projecte Lliures' a Figueres

La presentació del 'Projecte Lliures' a l'Alt Empordà es fa en el marc de la campanya d'Òmnium Cultural 'Per un país lliure de desigualtat'. Font: 'Projecte Lliures'
Figueres
Dilluns, 27/11/2023

El nou Ateneu de Figueres (Alt Empordà) acull el dilluns 27 de novembre la presentació del 'Projecte Lliures', la iniciativa contra les desigualtats d'Òmnium Cultural, les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) i Coop57.

Donar una oportunitat a projectes transformadors que surtin de les persones que viuen en aquell territori i que es puguin replicar en altres barris o municipis és l'objectiu de 'Projecte Lliures'. El dilluns 27 de novembre, a les 19.30 h, es presenta a Figueres aquesta iniciativa impulsada per Coop57, Òmnium Cultural i les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS). Va néixer l'any 2016 per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social.

La presentació es farà al nou Ateneu de la capital de l'Alt Empordà, al carrer Sant Josep Sol d'Isern, 3. Es tracta precisament d'un espai que han remodelat i posat en marxa tres entitats empordaneses amb un llarg recorregut. A més d'Òmnium Alt Empordà, en l'aventura de l'Ateneu hi ha la IAEDEN-Salvem l'Empordà, que és una entitat de protecció del paisatge i la natura, i el Centre Excursionista Empordanès (CEE).

El director d'Arrels Fundació, Ferran Busquets, que és membre de la junta d'ECAS i del comitè de direcció de 'Lliures', i la membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural Blanca de Llobet explicaran el 'Projecte Lliures'. També participaran en l'acte representants de dues entitats: de l'Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Blanes, que ha rebut suport de 'Lliures', i de Tots hi som, un centre empordanès especialitzat en Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) i altres diversitats funcionals que acompanya infants, joves, adolescents i adults.

Les característiques principals de 'Projecte Lliures' són que es tracta d'un fons de solidaritat que dona suport econòmic, però també tècnic, a projectes innovadors, emancipadors i transformadors. El juliol passat es va resoldre el cinquè 'Projecte Lliures' que acompanya sis iniciatives col·lectives que cobreixen necessitats bàsiques. En l'acte es comentaran aquests projectes i també es parlarà de la realitat social empordanesa i de com hi intervenen diferents entitats. La presentació a l'Alt Empordà es fa en el marc de la campanya d'Òmnium Cultural 'Per un país lliure de desigualtat'. L'acte és gratuït i està obert a tothom. Tota la informació es pot consultar al web de 'Lliures'.

Data: 

Dilluns 27 nov

Hora: 

19:30

Organitzador: 
Òmnium Alt Empordà
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@omnium.cat