La UAB incideix en la mobilitat sostenible

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La UAB incideix en la mobilitat sostenible

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Al llarg d'una setmana dedicada al transport sostenible, la Universitat Autònoma de Barcelona vol posar sobre la taula i davant la comunitat universitària tots els avantatges de mitjans com la bicicleta o el transport públic. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebrarà del 7 a l'11 de novembre.

Cotxe o tren, moto o bicicleta? Sovint s’escull per comoditat sense pensar més enllà d’aquesta, però la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) vol fer evident davant la comunitat universitària tots els avantatges dels mitjans de transport sostenibles. Per tal de remarcar els aspectes positius d’aquests, tan a nivell econòmic, social com ambiental, la UAB organitza del 7 a l’11 de novembre la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la qual va en consonància amb els objectius del Pla de Mobilitat de la Universitat.

La mobilitat sostenible implica l’ús dels mitjans de transport que menys energia consumeixen i menys emissions produeixen. D’aquesta manera, la UAB aposta pels trajectes a peu, en bicicleta o en transport públic (tren i bus), en detriment als vehicles privats motoritzats (tot i que actualment representen el tipus de mobilitat dominant). Per tal de posar de manifest els avantatges, la UAB fa especial incidència en el temps que comporta moure’s amb cada mitjà i la corresponent despesa, fent així evident que a part de l’esforç físic que pot suposar anar a la universitat en bicicleta o a peu, resulta més econòmic i igual de ràpid.

Durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es realitzaran diverses activitats. Entre les quals destaca el “Dia de la bici” que tindrà lloc el dimecres 9 entre les 10h i les 14h. A la Plaça Cívica s’hi instal·laran diverses carpes on, entre d’altres, es podrà fer una revisió gratuïta de la bicicleta i conèixer els trajectes existents entre el campus i les poblacions del seu entorn. A més, es sortejarà una bicicleta valorada en 500 euros.

La “cursa de transports” i el concurs de fotografia sobre temes relacionats amb la mobilitat sostenible es premiaran amb una T-trimestre que permet fer ús del transport públic de manera gratuïta durant tres mesos.

Afegeix un comentari nou