Els ateneus: exemples de dinamització cultural

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els ateneus: exemples de dinamització cultural

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Federació d'Ateneus de Catalunya ha participat en el postgrau sobre Animació Sociocultural i Desenvolupament Comunitari que imparteix la UPF.

Des del Postgrau en Animació Sociocultural i Desenvolupament Comunitari es busca aprofundir en les tècniques d'intervenció social al voltant de la cultura proporcionant també mecanismes per interpretar les noves problemàtiques socials. En aquest sentit, la tasca que es duu a terme des dels ateneus esdevé un exemple molt valuós per descobrir noves maneres de dinamitzar la societat.

El president de la Federació d'Ateneus de Catalunya, Salvador Casals, va participar com a ponent d'aquest postgrau divendres dia 11 de novembre. La seva aportació va servir per parlar dels ateneus com a exemple de dinamització en clau de futur. La intervenció va estar dividida en tres parts: una primera on es va introduir la història i el desenvolupament dels ateneus, una segona part on es va parlar dels objectius dels ateneus, la gestió interna, el treball vocacional dels qui s’hi impliquen i les dificultats de la professionalització. I en una darrera part es va parlar de dos casos pràctics per il·lustrar la feina que es du a terme des de les associacions culturals en aquest cas els Lluïsos de Gràcia i la Societat la Principal de Vilafranca del Penedès.

L’experiència es va valorar molt positivament tant per part de la UPF com de la FAC ja que va permetre acostar els universitaris a les realitats dels Ateneus, posant de manifest la transversalitat amb la que es treballa.

Afegeix un comentari nou