Es busquen voluntaris per un estudi sobre cuidadors

 Font:
Font:

Es busquen voluntaris per un estudi sobre cuidadors

Resum: 

La Fundació Pasqual Maragall cerca cuidadors de persones amb Alzheimer interessades en participar en un programa psicoterapèutic.

L’atenció a les persones amb Alzheimer comporta un deteriorament de la salut mental i física dels cuidadors familiars, així com un empitjorament de la situació econòmica. A més a més, el desgast emocional i físic que causa la cura pot provocar desordre vital i un augment de l’estrès si no es té el recolzament adient.

Fa un temps la Fundació Pasqual Maragall, amb el recolzament de l’Obra Social “la Caixa”, va impulsar una recerca per millorar la situació d’aquestes persones. Els primers resultats de l’estudi demostrem com, a través de grup terapèutics on els cuidadors poden compartir les seves experiències i emocions, es pot millorar de forma molt positiva l’estat anímic i la seva qualitat de vida.

No obstant això, cal continuar avaluant els efectes que aquesta teràpia clínica té en el benestar d’aquestes persones. És per aquest motiu que es cerquen persones cuidadores que vulguin col·laborar amb la recerca a través de la participació en el programa d’intervenció psicoterapèutica en grup que s’implementarà en diversos centres a partir del gener.

Com participar

Les persones interessades en participar han de contactar amb una d’aquestes entitats:

Afegeix un comentari nou