L'acció social des de les entitats d'Església. El seu paper en la cohesió social a Catalunya

 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'acció social des de les entitats d'Església. El seu paper en la cohesió social a Catalunya

Resum: 

Quina és la realitat de les entitats d’Església? Quina aportació fan a la cohesió social? Quin són els principals reptes per enfortir les organitzacions i la seva acció social? A aquestes i altres qüestions dóna resposta aquest estudi.

La recerca, coordinada per la Fundació Pere Tarrés, amb la col·laboració del Campus Docent Sant Joan de Déu (Universitat de Barcelona) i la Càtedra d’Inclusió Social (Universitat Rovira i Virgili), aprofundeix en la realitat d'aquestes entitats i la contribució que fan a la cohesió social. A més a més, es dibuixen els principals reptes per enfortir les organitzacions i l'acció social que porten a terme.

Els resultats extrets de l'estudi han estat recollits en un llibre que ha publicat l’Editorial Claret. Promogut per la Xarxa d’Entitats Socials d’Església, hi han participat més de 40 entitats d’Església de Catalunya, i ha rebut el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya i el Comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

El llibre serà presentat a Barcelona, Girona i Tarragona durant els propers dies i l'assistència és gratuïta i oberta a tots els públics (cal inscripció prèvia).

Barcelona

  • Dia i hora: Dijous 20 de març a les 18.00 hores.
  • Lloc: CaixaForum. Centre Social i Cultural de l’Obra Social “la Caixa” (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona).
  • L'acte comptarà amb la presència de Javier Elzo, Catedràtic Emèrit de Sociologia de la Universitat de Deusto, que impartirà la conferència “El cristianismo en la plaza pública”.

Més informació i inscripció

Girona

  • Dia i hora: 24 de març a les 18.00 hores.
  • Lloc: Auditori del Centre EspaiCaixa de Girona (Plaça Poeta Marquina, 10).

Més informació i inscripció

Tarragona

  • Dia i hora: 3 d'abril a les 18.00 hores.
  • Lloc: Seminari de l'Arquebisbat de Tarragona. Carrer Sant Pau 4.

En els propers dies s'obrirà la inscripció

Afegeix un comentari nou