2.865 casos de malnutrició infantil a les escoles de Barcelona

 Font:
Font:

2.865 casos de malnutrició infantil a les escoles de Barcelona

Resum: 

Escoles i famílies exigeixen beques de menjador més justes i millor dotades per tal de lluitar contra la malnutrició entre els infants catalans. Només a les escoles de la ciutat de Barcelona 2.865 nens i nenes tenen carències alimentàries.

L'Ajuntament de Barcelona va enviar el desembre passat una circular als 500 centres públics i concertats de la ciutat per tal de conèixer la magnitud del problema de malnutrició entre l'alumnat. Així, s'han detectat 2.865 casos de nens i nens amb carències alimentàries.

El professorat i la direcció dels centres asseguren que alguns infants van a classe sense haver menjat res des de la tarda del dia anterior i que la malnutrició els fa estar cansats i no prestar atenció a classe.

Un informe publicat per la FEDAIA el maig de 2012 corrobora aquestes dades. Afirma que un 23,7% dels infants catalans viu sota el llindar de la pobresa i no s'alimenten de forma adequada, ja sigui perquè no mengen prou o perquè tenen una dieta desequilibrada. L'informe afegeix que els infants que es troben en situació de pobresa falten més a l'escola i tenen rendiment escolar més per sota, el que els predisposa al fracàs escolar.

Els 2.865 casos detectats a Barcelona han estat revisats pels serveis socials municipals, que han vist que el 61% dels infants ja estaven rebent suport de l'Ajuntament. No obstant això, 703 no rebien l'ajuda suficient, així que el consistori els ha atorgat diferents tipus de prestacions.

Beques de menjador, necessàries però insuficients

Una de les mesures que es prenen des de l'administració pública són les beques de menjador, que en aquest curs estan atenent uns 64.000 alumnes a Catalunya. Professorat, assistents socials i famílies d'alumnes reconeixen que el model està garantint que molts menors prenguin almenys un àpat equilibrat al dia, però consideren que el sistema d'adjudicació de les ajudes és impuntual en els pagaments, està infradotat i és poc flexible a l'hora de cobrir contingències imprevistes de les famílies.

Així, on no arriben les beques de menjador intenten arribar entitats com ara la Creu Roja, que en aquest curs destina una dotació de 200.000 euros a ajudar a 670 infants.

Afegeix un comentari nou