Arrels va atendre al 2009 un 26% més de persones que l'any anterior

 Font:
Font:

Arrels va atendre al 2009 un 26% més de persones que l'any anterior

Resum: 

Arrels Fundació va atendre 1.585 persones al 2009, un 26% més que al 2008 i un 50% més que fa dos anys. Arrels pronostica que, si no s’apliquen les mesures adeqüades, ens els propers anys seguirà creixent el nombre de persones que pateix exclusió social.

La crisi econòmica ha provocat que un gran nombre de persones corrin el risc de patir exclusió social. Durant el 2009, 123 persones s’han adreçat a Arrels Fundació per demanar ajuda a causa de la crisi econòmica. “Aquestes persones van ser adreçades a recursos i serveis socials més adequats a la seva situació inicial d’exclusió però, si no s’apliquen les mesures necessàries, en un termini de dos o tres anys moltes d’aquestes persones podrien ser ateses per Arrels degut a la seva situació greu d’exclusió, i s’afegiran a les persones que ja atén l’entitat i que es troben en aquesta situació fruit de crisis anteriors”.

Així de contundent és l’entitat en els seus pronòstics després de presentar la memòria d'activitats del 2009. Però és que, de fet, ja s’està notant un augment de persones que no tenen llar. En l’últim any Arrels ha atès 1585 persones sense llar, un 26% que el 2008 i un 50% més que fa dos anys; i l’equip de carrer ha acompanyat 679 persones.

Pel que fa al tipus de persones ateses, el 87% són homes de 51 anys de mitjana. En aquest sentit, el director d’Arrels, Salvador Busquets, afirma que “en els darrers anys ha vingut més gent, cada vegada més jove” i que la perspectiva de crisi fa pensar que cada vegada “al carrer es veurà més gent empobrida, tot i tenir habitatge”. Busquets manifesta la seva preocupació sobre el futur de la gent que ara té 45 o 50 anys, que estan perdent la feina i que potser no remuntaran. L’esperança de vida de les persones que viuen al carrer és de 63 anys.

Pel que fa a la procedència de les persones ateses, en el 39% dels casos són persones immigrades i la meitat de les persones ateses per l’equip de carrer van ser persones immigrades. L’any anterior van ser el 30%, és a dir, que el nombre d’immigrants sense regularitzar que acaben al carrer creix molt ràpidament.

El 48% de la despesa d’Arrels al 2009 es va invertir en allotjament i, d’aquesta manera, l’entitat va facilitar allotjament estable a 211 persones amb una inversió de 938.000 euros, un 125% més que fa cinc anys.

Afegeix un comentari nou