Claus per sensibilitzar sobre la pobresa i l'exclusió social

Claus per sensibilitzar sobre la pobresa i l'exclusió social

Resum: 

La Fundació Luis Vives ha actualitzat la guia “Claves sobre la pobreza y la exclusión social en España”, per tal que els actors que poden influir en el desenvolupament de mesures a favor de la inclusió millorin el seu coneixement i comprensió de l'exclusió social i la pobresa a Espanya.

La guia Claves sobre la pobreza y la exclusión social en España espera sensibilitzar sobre la importància de lluitar de forma integral i des de tots els fronts, a la vegada que tracta d'oferir algunes claus d'actuació per a això.

Primer de tot, fa un apropament als conceptes de pobresa, exclusió i inclusió social, i vulnerabilitat. A continuació, analitza les causes i les conseqüències de la pobresa i l'exclusió social. Per a finalitzar, es planteja què es pot fer per prevenir i eradicar la pobresa i l'exclusió social.

Existeixen versions en català, gallec i euskera de la guia, però no s'han actualitzat, per tant, són versions de 2007.

Aquest material forma part del projecte “A Favor de la Inclusió Social: sensibilització, mobilització i debat”, desenvolupat per la Fundació Luis Vives amb el suport de la Comissió Europea i la Xarxa Espanyola de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social (EAPN), i la col·laboració del Ministeri de Treball i Afers Socials i el patrocini de l'Obra Social Caixa Galícia.

Afegeix un comentari nou