Creu Roja va presentar a Lleida quatre projectes innovadors d’inclusió social

Creu Roja va presentar a Lleida quatre projectes innovadors d’inclusió social

Resum: 

Lleida va acollir els dies 4 i 5 de novembre, el VIII Seminari de Bones Pràctiques en Inclusió Social de Creu Roja, un seminari estatal on es van presentar quatre projectes innovadors que fomenten la inclusió social. A la trobada, que es va celebrar a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida, s’hi van inscriure prop de 80 persones. El seminari, organitzat per la Creu Roja amb el suport del Ministeri de Sanitat i Política Social, ha volgut contribuir a millorar la qualitat dels projectes d’Intervenció Social de la Creu Roja.

La jornada s’adreçava a membres d’entitats sense ànim de lucre i dels Serveis Socials, a més d’experts en Intervenció Social i personal tècnic de la Creu Roja.

Durant la inauguració del seminari, van intervenir el vicepresident de la Creu Roja a Catalunya i a la demarcació de Lleida, Antoni Aguilera i Mariano Gomà, respectivament, a més del vicepresident estatal de la institució, Fernando del Rosario i del president de la Diputació, Jaume Gilabert. A la seva intervenció, Aguilera va dir que “la transferència de bones pràctiques entre les diferents entitats socials contribuirà a donar una atenció més innovadora, eficient, eficaç, plural però, sobretot, encara més propera a les persones que atenem”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida va recordar que els darrers anys la Diputació ha signat i renovat un conveni de col·laboració amb la Creu Roja, “ja que som conscients de la important i necessària tasca que aquesta organització fa per les persones amb dificultats”. Finalment, Gilabert va animar la Creu Roja a continuar treballant com ho fa per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més desafavorits i que pateixen greus dificultats
Bones pràctiques d’inclusió sociocomunitària, laboral, familiar i educativa
Al seminari es van presentar les quatre bones pràctiques seleccionades el 2010 per la Creu Roja i la Universitat de Comillas, que va col·laborar en l’anàlisi de les propostes presentades. Es tracta de projectes relacionats amb la inclusió sociocomunitària, laboral, familiar, i l’educativa i formativa.

Sobre la inclusió sociocomunitària, la Federació Catalana d’Associacions de Familiars i Persones amb Problemes de Salut Mental (FECAFAMM) va presentar el programa “Club Social”. Pel que fa a la bona pràctica d’inclusió laboral, es va exposar el programa “Bitartean: Innovació en l’Atenció a les Persones en Situació d’Exclusió” de l’entitat basca Emaús Fundación Social. En tercer lloc, es va explicarar el projecte “Intervenció a Famílies i Xarxes de Suport Social” de l’Associació Padres Contra la Droga “Luz”. Finalment, en l’àmbit de la inclusió educativa i formativa, es va presentar el projecte del Canal Down21, una pàgina web sobre la síndrome de Down, promoguda per la Fundación Iberoamericana Down21.

Per aconseguir més informació, es pot consultar el web www.practicasinclusion.org

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou