Crida per fer aportacions al Congrés de la Gent Gran

 Font:
Font:

Crida per fer aportacions al Congrés de la Gent Gran

Resum: 

El 6è Congrés Nacional de la Gent Gran tindrà lloc a la tardor de 2010, ara, però, escalfa motors amb un procés participatiu que recull les aportacions de persones grans, entitats i professionals. Al bloc del congrés es pot consultar l'informe global del procés de participació portat a terme en el territori i tothom qui vulgui hi pot fer propostes fins al 31 de juliol.

Cada quatre anys el Departament d'Acció Social i Ciutadania i el Consell de la Gent Gran de Catalunya (CGGCat) convoquen el Congrés Nacional de la Gent Gran. El 7 d’octubre de 2010 a Cornellà de Llobregat es celebrarà la sisena edició d'aquesta trobada.

Des del mes d'abril s'han realitzat 40 sessions de treball a tot el territori català amb l'objectiu de recollir les aportacions d'un gran nombre de persones grans per tal que siguin tingudes en compte al 6è Congrés Nacional de la Gent Gran. Aquests tallers han aplegat representants de les persones grans i d'associacions, així com persones expertes i professionals que han reflexionat sobre la realitat que viu la gent gran a Catalunya i els principals temes que els afecten.

Procés participatiu, també en línia

Les trobades presencials, però, no són l'única manera de fer propostes, ja que, enguany el congrés incorpora les noves tecnologies i ofereix la possibilitat a totes aquelles persones que no han pogut participar a les trobades de fer les seves aportacions a través del bloc del congrés.

En aquest bloc es poden consultar els informes de totes les trobades i un de general que resumeix totes. Tothom qui vulgui pot consultar-les i fer les seves aportacions fins al 31 de juliol. Podeu consultar les instruccions per fer esmenes.

Carme Capdevila i Palau, consellera d’Acció Social i Ciutadania, fa una crida a la participació de totes les persones grans actives a través d'un vídeo publicat al bloc.

Treballant al voltant de tres eixos

El 31 de juliol acabarà el procés participatiu del congrés i començarà la fase congressual. L'acte de cloenda tindrà lloc el 7 d'octubre a Cornellà de Llobregat i hi participaran els 300 delegats i delegades, que seran distribuïts/des en les tres comissions de treball que hagin escollit prèviament.

El congrés s'estructura al voltant d'aquestes tres comissions de treball o ponències, decidides pel Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya i que reflecteixen la realitat de molts homes i dones de Catalunya. Els tres eixos seran:

  • Participació de la gent gran activa
  • Pobresa i exclusió
  • Polítiques d'envelliment actiu

Les ponències, les conclusions i el manifest del congrés serviran per marcar l'agenda política en matèria de gent gran durant els quatre anys que passin fins a la celebració del següent congrés.

Afegeix un comentari nou