Deslimita’m, VI trobada de teatre social per a Joves

Deslimita’m, VI trobada de teatre social per a Joves

Resum: 

La Fundació La Roda i ImpactaT Intervencions Teatrals posen en marxa la sisena edició de Deslimita’m, la trobada de teatre social per a joves entre 12 i 18 de diversos indrets de Catalunya. Es preveu que hi participin uns 90 nois i noies oferint petites peces teatrals.

L’acte tindrà lloc el dia 20 d’abril, de les 10:00 a les 14:30 hores, al Teatre BARTS (Avinguda Paral·lel, 62) de Barcelona. L’entrada és gratuïta.

L’objectiu de la proposta és que els joves expressin i controlin les emocions i els sentiments per mitjà del teatre mostrant quines són les seves pors, preocupacions i incerteses a través dels recursos i les eines del llenguatge teatral. Per aquests joves actors, molts d’ells en risc d’exclusió social, el fet d’actuar els dona autoestima i els ajuda a desenvolupar consciència crítica i a posar-se límits i posar-ne als altres.

Hi participaran grups pertanyents als següents centres barcelonins: Casal dels Infants del Raval, l’Institut Miquel Tarradell, el Palau Alòs, l’Institut Ausiàs March i el Grup de Teatre Poblesec, i també el Centre Obert Abrera, el Casal de Joves Sant Just Desvern i exalumnes de l’Institut Vázquez Montalbán de Sant Adrià del Besòs.

La Fundació La Roda va ser creada a l'any 2003 i es hereva de l'associació La Roda nascuda el febrer de 1977 de la unió de 7 entitats de Barcelona. Actualment, La Roda programa més de 300 activitats l'any i està formada per 77 entitats infantils, juvenils i culturals de tot Catalunya, que treballen en barris de trenta-una poblacions amb el repte d’afavorir la cohesió social i ajudar a sortir-se’n del risc d’exclusió social i marginalitat.

Per la seva banda ImpactaT Intervencions Teatrals fa 12 anys (abans amb el nom d’associació ImpactaT) que treballa en el camp del teatre social, teatre de l’oprimit, cursos, col·laboracions, etc, però sempre utilitzant el teatre com a mirall de la realitat social que ens envolta i com a eina de reflexió i transformació social.

Afegeix un comentari nou