El programa d'Antena 3, “Famosos y mendigos”, una iniciativa lamentable

 Font:
Font:

El programa d'Antena 3, “Famosos y mendigos”, una iniciativa lamentable

Resum: 

Les entitats que treballen amb persones sensesostre defensant la seva dignitat i els seus drets han creat un manifest de rebuig a la iniciativa d’Antena 3 Televisión d'emetre el programa “Famosos i Mendigos”. El programa consistirà en retransmetre l’experiència de diferents personatges públics que accedeixen a convertir-se per uns dies en sensesostres. Les entitats firmants reclamen a Antena 3 que reconsideri la seva decisió.

Diferents entitats, entre elles Arrels Fundació, Associació Rauxa i Càritas, han manifestat el seru rebuig total a la iniciativa d’Antena 3 Televisión. L’emissora ha anunciat la seva intenció d’emetre properament el programa “Famosos y Mendigos”, un docu-reality sobre la vida al carrer. El programa consistirà en retransmetre l’experiència de diferents personatges públics que accedeixen a convertir-se per uns dies en sensesostres sense cap altra finalitat que oferir a l’audiència un producte orientat a convertir en espectacle la realitat de l’exclusió social. El manifest qualifica la iniciativa de “lamentable” pel fet d’oferir un espectacle mediàtic sobre una realitat social traumàtica.


A més, segons el manifest, els responsables de la productora Zeppelin, que és la responsable de la realització del programa, estan intenant comprometre els centres i serveis de les persones sense sostre “falsejant els objectius” del programa. Segons Zeppelin, la intenció és ensenyar la duresa del dia a dia al carrer, mostrar el grau d’invisibilitat d’aquest col·lectiu, donar un enfoc positiu fugint dels tòpics de la drogoadicció i l’alcholisme, i ensenyar al públic la feina dels centres que treballen per aquestes persones. “Tot i això entenem que tots aquests legítims objectius queden desautoritzats amb el format d’un programa com el que utilitza Famosos y Mendigos”, diu el manifest.


Les entitats apel·len la responsabilitat d’Antena 3 Televisión com a servei públic d’informació per reconsiderar la viabilitat d’aquest projecte.


Les entitats firmants són: Arrels Fundació, Associació Rauxa, Càritas, Fundació FACIAM, Fundació Desenvolupament Comunitari, Fundació LESMES, Fundació RAIS, EAPN, Associació Prohabitatge, Provivienda, Red ACOGE i Solidaris pel Desenvolupament.

Afegeix un comentari nou