El restaurant La Trobada de Terrassa ofereix menús a canvi de col·laboració

Autor/a: 
FCVS-Comunicació
 Font:
Font:

El restaurant La Trobada de Terrassa ofereix menús a canvi de col·laboració

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

Els dies feiners, al migdia, presentaran menús de qualitat que es podran pagar amb diner convencional o amb temps dedicat al funcionament del restaurant, pensant amb les persones afectades per l'anomenada "nova pobresa".

L'Associació Local d'Entitats per la Inclusió (ALEI) i l'Ajuntament de Terrassa han impulsat el restaurant La Trobada que ha obert les seves portes aquest mes de març.

La peculiaritat del restaurant La Trobada és que uns 25 comensals diaris vindran derivats dels serveis socials i hi podran dinar tots els dies durant tres mesos a canvi de petites tasques al restaurant com netejar el local, servir les taules, parar-les o desparar-les o col·laborar a la cuina; un cop finalitzat el període de tres mesos els participants seran derivats a altres activitats de la xarxa ALEI.

El restaurant està situat al primer pis dels locals de Minyons de Terrassa (Teatre, 4) que el cedeixen durant tres anys.

Aquesta original fórmula vol allunyar-se de l'assistencialisme, permetent que persones afectades per l'anomenada "nova pobresa" col·laborin voluntàriament amb la iniciativa i així sentir-se útils; alhora vol demanar a la resta de ciutadans que vagin a dinar al restaurant i donar-hi suport.

Aquesta original fórmula vol allunyar-se de l'assistencialisme, permetent que persones afectades per l'anomenada "nova pobresa" col·laborin voluntàriament amb la iniciativa i així sentir-se útils

A més dels 25 menús ofertats a canvi de col·laboració, el restaurant ofereix menús per 6,50 euros, els dies feiners de 12.30 a 15.30 h, i els clients tindran un descompte en el pàrking del Vapor Ventalló. Calculen que podran atendre entre 60 i 70 comensals, que compartiran espai tant els que paguen amb temps com els que ho fam amb diners.

Un projecte amb moltes col·laboracions

A banda de la col·laboració dels Minyons de Terrassa, que ha cedit el local per al projecte, cal destacar la participació d'altres actors.

Per al primer any, La Trobada compta amb un pressupost de 176.700 euros que es finançaran a través de l'aportació de 95.700€ de la Fundació la Marató de TV3, (recaptats durant la Marató de la pobresa celebrada el maig de 2012) més 30.000 que aporta l'Ajuntament de Terrassa i 13.500 de Càritas, els 37.500 restants correspondran al pagament diari del dinar dels comensals convencionals.

ALEI, la impulsora de la iniciativa La Trobada, és una entitat terrassenca d'iniciativa social sense afany de lucre, nascuda al 1999 amb l’objectiu de contribuir a la inclusió socio-laboral de persones i col·lectius en situació d’exclusió social o en risc d’estar-ho. Està formada per una trentena d'entitats terrassenques, principalment d'acció social, però també dels moviments cultural i veïnal.

Afegeix un comentari nou