Es potencia l'us de les TIC per a infants i adolescents en risc

 Font:
Font:

Es potencia l'us de les TIC per a infants i adolescents en risc

Resum: 

Les Jornades Òmnia a Girona estudien les noves tecnologies aplicades a programes d'atenció a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.

El departament de Benestar Social i Família ha celebrat una jornada territorial del programa Òmnia d’intervenció social a través de les noves tecnologies dedicada a l’atenció d’infants i adolescents en situació de vulnerabilitat. La trobada ha tingut lloc a l’Equipament Cívic de Banyoles i ha reunit dinamitzadors, coordinadors del programa i membres d’entitats gestores dels punts Òmnia de les comarques gironines.

Les entitats convidades han presentat les seves experiències; entre altres, s'ha presentat el projecte Porta d’accés, d’acompanyament en la formació i l’educació de joves entre 16 i 18 anys a Salt. El Taller de rimes, poesia en forma de hip hop presentat pel Punt Òmnia Associació per a joves TEB, del barri del Raval de Barcelona. El Punt Òmnia Casal Cívic Salt-Les Bernarndes ha presentat el projecte Vincles: família, llengua i TIC, que té com a objectius principals aprendre català a través de les noves tecnologies alhora que s’enforteix el vincle mare-infant, les participants són mares acompanyades dels seus fills i filles, moltes d'aquestes mares, d’origen subsaharià, no han estat escolaritzades.

Aquesta ha estat la darrera jornada territorial, després de les que es van celebrar el mes de juny a l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, el Vendrell i Lleida.

Actualment el programa compta amb 117 punts Òmnia a tot Catalunya que l’any passat van atendre un total de 44.162 persones usuàries.

El programa Òmnia va ser crear l’any 1999 pel Departament de Benestar Social i el Comissionat per a la Societat de la Informació per promoure la participació dels usuaris en la seva comunitat, afavorir l’autonomia de les persones, educar en el bon ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i evitar la fractura digital que el desconeixement de les noves tecnologies pot causar entre els ciutadans.

Afegeix un comentari nou