Feu servir la vostra creativitat a favor dels Objectius del Mil·leni!

 Font:
Font:

Feu servir la vostra creativitat a favor dels Objectius del Mil·leni!

Resum: 

La creativitat i la lluita contra la pobresa i el canvi climàtic s'uneixen en el Concurs de clipmetratges “El teu punt de vista pot canviar el món”, llançat recentment per l'ONG Mans Unides.

Mans Unides posa en marxa un certamen de clipmetratges al voltant dels Objectius del Mil·leni. Concretament, se centra en els dos objectius que protagonitzen la campanya del 50 aniversari d'aquesta ONG: Eradicar la fam i la pobresa extrema (Objectiu del Mil·leni 1) i Protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic (Objectiu del Mil·leni 7). Per tant, anima a tothom a participar, de forma individual o col·lectiva, al concurs creant clipmetratges que no superin el minut de durada i que agafin com a eix un d'aquests dos objectius o la relació entre els dos. D'aquesta manera, el concurs s'estructura en tres categories que toquen una temàtica diferent. El període de presentació per a cada categoria també és diferent. Les categories (temes) i les dates límit de presentació són les següents:

  1. Eradicar la fam i la pobresa extrema (ODM 1) – Data límit: 30 de novembre de 2009.
  2. Protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic (ODM 7) – Data límit: 15 de gener de 2010.
  3. Relació dels dos objectius anteriors: pobresa i medi ambient (ODM 1 i ODM 7) – Data límit: 28 de febrer.

També hi ha una categoria especial adreçada a alumnes de centres educatius de Catalunya.

Els i les participants podran presentar un clipmetratge a cada categoria. Els autors/es seran responsables dels drets de les seves obres i, al presentar-se al concurs, hauran d'acceptar adherir-se a la llicència Creative Commons. Els treballs es podran fer arribar a través de la plana web (www.concursvideomansunides.org), omplint un formulari o a través del correu ordinari (Mans Unides – Pau Claris, 190 1r, 2a. 08037 Barcelona). Per ampliar aquesta informació, podeu consultar i descarregar-vos les bases.

Premi del jurat i votació popular

Hi haurà dos premis finals:

- Premi Sony per votació del jurat: Càmera de vídeo professional SONY HVR-A1E amb conjunt d’accessoris. El jurat estarà presidit per cineastes joves d’èxit.

- Premi Spanair per votació popular: Viatge per a dues persones a Gàmbia. El premi inclou vol de Spanair d’anada i tornada Barcelona-Banjul (Gàmbia)-Barcelona, obert durant un any des de l’entrega del premi. Aquest premi es decidirà per votació popular.

Per poder votar els clipmetratges s'haurà de ser usuari registrat del web i seguir les indicacions que hi trobareu.

En la categoria de centres educatius el millor clipmetratge guanyarà un viatge a la Vall de Núria per esquiar, per a fins a 30 alumnes de la classe que ha realitzat el clip.

El lliurament de premis tindrà lloc a finals de març, a l'Auditori de CaixaForum.

Podeu seguir les novetats del certamen i comentar els vídeos del concurs a la pàgina de Facebook del concurs, que ja compta amb més de 800 amics i amigues. A la plana web d'aquesta iniciativa podreu trobar molt material per fer-ne difusió, per exemple, vídeos com aquest, on el director de la pel·lícula "El truco del manco" Santiago Zannou fa una crida a la participació:

Afegeix un comentari nou