La Síndica de Greuges de Barcelona reclama més protecció per els sense sostre

Autor/a: 
Comunicació-FCVS
 Font:
Font:

La Síndica de Greuges de Barcelona reclama més protecció per els sense sostre

Autor/a: 
Comunicació-FCVS

Resum: 

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha reclamat intervencions més protectores i assistencials i menys sancionadores per a les persones "sense sostre" de la ciutat de Barcelona, i ha alertat del "avançat estat de desestructuració" que viuen pernoctant al carrer.

En un comunicat Assumpció Vilà ha demanat als serveis socials actuacions a llarg termini que estableixin forts vincles amb els ciutadans sense llar, a més de considerar que les campanyes sancionadores cap al col·lectiu són "negatives i en molts casos solament busquen tenir un efecte intimidador sense tenir en compte la falta d'alternatives".

Les peticions de la Sindicatura arriben després de d'avaluar les accions realitzades a la plaça Folch i Torres i en l'Aeroport del Prat (dos dels punts amb més presència de persones sense sostre de la ciutat), de les quals Vilà conclou que és necessari "oferir a aquestes persones la cobertura de les seves necessitats bàsiques i un allotjament de futur".

100 multes per dormir al carrer


En l'actuació d'ofici la Sindicatura ha trobat un cas especialment gràfic. Una persona sense llar de Barcelona ha rebut ja més de 100 multes de la Guàrdia Urbana. "Quin sentit té, que no sigui el intimidatori, imposar tantes denúncies a una persona sense recursos, denúncies que probablement mai es cobraran", es pregunta Maria Assupció Vilà.

* Xarxa d'atenció a Persones sense Llar

Afegeix un comentari nou