La xifra de persones pobres ateses per la Creu Roja es triplica en un any

 Font:
Font:

La xifra de persones pobres ateses per la Creu Roja es triplica en un any

Resum: 

Creu Roja ha atès mig milió de persones a Catalunya durant el 2009. D’aquestes, 200.000 van rebre aliments i altres béns de primera necessitat. Malgrat la crisi l’entitat ha aconseguit nous socis i nous voluntaris.

La pobresa està creixent a Catalunya impulsada per la crisi “i no hi ha dades que demostrin que la situació hagi de millorar” els pròxims mesos, tal i com ha explicat el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, durant la presentació de la memòria d’activitats del 2009.

Durant l’any passat la Creu Roja va atendre a mig milió de persones: 348.000 a Barcelona, 68.000 a Tarragona, 33.000 a Lleida i 60.000 a Girona. Però, la xifra més preocupant és que els programes d'intervenció social -és a dir, els que van destinats a la població més vulnerable-, van donar suport a 197.400 ciutadans, el triple que el 2008.

Kits de Suport Social per a tothom
A causa de la crisi econòmica, Creu Roja ha hagut de recuperar els Kits de suport social, una iniciativa que durant anys no s’havia hagut d’utilitzar. En aquests kits hi ha productes de primera necessitat com menjar, productes d'higiene i material escolar. Els Kits de Suport Social, que tradicionalment es repartien entre persones immigrants, famílies desestructurades i persones grans amb pensions miserables, estan arribant també a nous perfils d’usuaris, persones que “fins ara feien les seves vacances, els seus viatges... i que ja no poden fer-ne” perquè, en el millor dels casos, s'han quedat sense feina. El president de Creu Roja a Tarragona, Miquel Sunyer, ha explicat que “hi ha ciutadans autòctons que tenen vergonya” d'admetre que es troben en una situació desesperada.

4.000 tones de menjar no van ser suficients
Pel que fa al repartiment d’aliments, a través del programa d’excedents de la Unió Europea, Creu Roja va repartir 4.019 tones de queviure a 102.745 persones i no n’hi va haver prou: “Amb les 4.19 tones ens hem quedat curts en el programa d’aliments”, ha admès el president de Creu Roja.

“Tenim una pobresa creixent, en totes les demarcacions catalanes, que no es pot dissimular. Demanem a l’administració que no l’abandoni perquè ara els programes socials són els que no poden reduir-se”, ha afirmat el president de Creu Roja.

Més socis i més voluntaris
Segons ha explicat Josep Marquès, Creu Roja va augmentar un 5’38% el nombre de voluntaris i un 2’86% el nombre de socis. D’aquesta manera, l’entitat té actualment 15.948 voluntaris i més de 180.000 socis.

Afegeix un comentari nou