Les entitats socials alerten sobre el deteriorament de la pobresa

Autor/a: 
Comunicació FCVS/ECAS
 Font:
Font:

Les entitats socials alerten sobre el deteriorament de la pobresa

Autor/a: 
Comunicació FCVS/ECAS

Resum: 

La Comissió VIH/Sida i Exclusió Social de la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) ha presentat a la directora general de l’ICASS del Departament de Benestar Social i Família l’informe de les activitats de l'any passat als onze centres residencials per a persones que conviuen amb el VIH/Sida i que estan gestionats per entitats membres de la xarxa, amb conveni amb l’ICASS.

Aquest estudi reflecteix un increment de la vulnerabilitat dels usuaris, que molts cops arriben amb una situació de pobresa estructural afegida a l’exclusió social per raó de la seva doble problemàtica social i de salut. Cal destacar que un 74% dels usuaris atesos en els recursos residencials no tenen cap ingrés o cobren només una pensió no contributiva. Una altra dada a tenir en compte és que gairebé el 93% de les persones ateses (75% homes i 25% dones) estan soles, és a dir, que no tenen cap suport familiar o relacional, per inexistent o desvinculat.

Com a dada positiva l’estudi destaca que un 21% de les persones amb VIH/sida acollides en els centres, després de rebre l’alta, completen el seu procés socioeducatiu i reinicien una vida autònoma. Al llarg del 2011, la tasca duta a terme en els centres ha permès sortir de l’exclusió social a 240 persones amb VIH/Sida.

+info: www.acciosocial.org - (Informe adjunt)

Afegeix un comentari nou