Manresa comença la construcció d'un alberg per els sense sostre

Autor/a: 
FCVS-Comunicació
 Font:
Font:

Manresa comença la construcció d'un alberg per els sense sostre

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

La Fundació Rosa Oriol està fent una gran labor social a Manresa. Aquesta fundació, impulsada per la Plataforma Ciutadana de Solidaritat de Manresa, neix amb l’objectiu de prevenir, detectar i atendre la població en risc i actual situació d’exclusió social.

Les activitats de la Fundació consisteixenen campanyes de sensibilització ciutadana, la creació d’un alberg i/o pisos d’acollida, formació, borsa de treball i la gestió de la Plataforma d'Aliments, iniciatives sempre orientades a dotar d’alimentació i sostre a col·lectius desfavorits. La reinserció social de persones amb addiccions i problemes mentals son també un dels seus objectius prioritaris.

Així, amb aquesta filosofía, ha començat a Manresa la construcción del primer alberg per a persones sense sostre de la ciutat. L’edifici, de cinc plantes i amb capacitat per a quinze persones, estarà situat a la carretera de Vic i el projecte s’ha dut a terme gràcies a l’impuls de la Fundació Rosa Oriol, que ha detectat un fort increment de persones amb dificultats econòmiques a la capital del Bages. Les seves dades apunten que prop de 70 persones dormen cada dia als carrers de Manresa i unes 30 més viuen en cases ocupades o dormen als seus vehicles.

L’alberg, que hauria d’estar operatiu el maig del 2013, tindrà espais comuns, com el servei de dutxes i el menjador, i d’altres d’individuals, com és el cas de les habitacions. “Volem que cadascú tingui el seu propi espai, però que també s’hagi de relacionar amb la resta”, sostenen a la fundació. La selecció de les persones a les quals s’oferirà el servei de l’alberg es farà mentre durin les obres.

Més informació

Afegeix un comentari nou