Parelles artístiques.Experiències creatives per la salut mental

Parelles artístiques.Experiències creatives per la salut mental

Resum: 

S'inagura una exposició d'obres plàstiques de la ma de 25 parelles formades per un artista professional i un amateur. La iniciativa pretèn afavorir la integració de persones amb malalties psíquiques.

Fins al 15 de març al Palau de Mar podem veure l'exposició "Parelles artístiques. Experiències creatives per la salut mental", aquesta exposició pretèn afavorir la integració dels pacients en salut mental a la societat així com facilitar l'expressió i la creativitat de les persones que participen en l'experiment.

Cada obra exposada es el resultat d'un procés creatiu compartit, s'ha treballat per parelles entre un usuari dels serveis de salut mental i un artista sensibilitzat amb les malalties mentals. Una de les finalitats es trencar amb l'estigma de les malalties psíquiques.

Els treballs exposats han estat realitzats amb diferents tècniques i van axompanyats de fotografies i textos que acompanyen i expliquen el procés de les obres.

A més han treballat el procés creatiu a través de l'arterapia com a mitjà d'autoconeixement i de desenvolupament personal, en salut mental es un mètode molt eficaç per combatre l'ansietat , fomentar l'autoestima així com a mitjà d'expressió de les inquietuts internes, explorar camins expansius i resoldre conflictes emocionals.

Afegeix un comentari nou