Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Joaquim M. Puyal, premiats

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Joaquim M. Puyal, premiats

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Resum: 

Recentment, el Grupo Z i El Periódico van lliurar tres premis en reconeixement a la tasca desenvolupada individualment o a través d’una entitat.
El Premi Mercé Conesa (reconeguda periodista que fou de El Periódico) en reconeixement a la millor iniciativa social va atorgar-se a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) que, des de la seva creació al febrer de 2009 ha aconseguit aturar més de 250 desnonaments.

Aquesta col·lectiu, a més de lluitar per evitar el major nombre possible de desnonaments, també treballa per modificar la llei i que es pugui fer la dació en pagament, quan no es pugui fe front al pagament de la hipoteca. A més, cal remarcar que la PAH ha aconseguit canviar l’esperit i l’estat d’ànim dels afectats, que abans arribaven avergonyits i sentint-se culpables, i ara han entès que la realitat és molt més complexa i la seva situació no és tota culpa d’ells sinó d’unes lleis i mecanismes bancaris que haurien de ser modificats. També han conegut la solidaritat i la recuperació del concepte “veí” en front de l’ individualisme.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el director de El Periodico, Enric Hernández, van lliurar el premi a la portaveu de la PAH, Ada Colau.

El Premi català de l’any es va concedir al periodista Joaquim M. Puyal. El mestre, nom pel que esreconegut pels seus seguidors i admiradors, ha fet prop de dues mil transmissions radiofòniques de partits del Barça i ja des dels inicis, va tenir molta cura de la llengua catalana, enriquint-la i millorant-la pel que fa el lèxic esportiu. També se li reconeix la seva reputació com a comunicador i periodista rigorós, programes com “La vida en un xip” o “Vostè jutja” han quedat en l’imaginari col·lectiu dels telespectadors catalans.

El president del govern de la Generalitat, Artur Mas, i el president del grupo Z, Antonio Asensio Mosbah, van lliurar el premi al mestre Puyal.

Per últim, el Premi iniciativa empresarial es va atorgar a les institucions que han fet possible que Barcelona sia la capital mundial de la tecnologia mòbil fins el 2018. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la comissió executiva del Grupo Z, Juan Llopart, van ser els encarregats de lliurar el guardó al president de la Fira de Barcelona, Josep Ll. Bonet, i al director general de Telefònica en Catalunya, Kim Faura.

Afegeix un comentari nou