Schott Ibérica S.A, l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, Lee Hecht Harrison i la ONG Adama signen un conveni de col·laboració

Autor/a: 
Adama

Schott Ibérica S.A, l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, Lee Hecht Harrison i la ONG Adama signen un conveni de col·laboració

Autor/a: 
Adama

Resum: 

Amb l’acord es donara suport als 112 treballadors afectats pel tancament de la planta Schoot Ibérica a Sant Adrià del Besòs. Les quatre parts es comprometen a crear un pla conjunt per la reinserció laboral.

Després de més de 50 anys fabricant vidres i materials especials, la planta del consorci Schoot ubicada a Sant Adrià del Besòs s’ha vist obligada a tancar les seves portes. Problemes tècnics, econòmics, organitzatius i productius han portat a la multinacional a prendre aquesta decisió. Per donar suport als 112 treballadors afectats, Schoot Ibérica s’ha compromès a firmar un conveni de col·laboració amb 3 entitats diverses, entre elles la ONG Adama, que a través dels seus àmbits concrets, garantiran un suport integral pels afectats.

Un acord important

Tenint en compte l’actual situació econòmica i les dificultats amb les que es trobaran els afectats pel tancament de la planta, un acord d’aquestes característiques implica un suport molt important per aquestes persones. L’objectiu principal és aconseguir executar diversos programes de suport, formació i acompanyament socio-laboral per ells, amb la finalitat de millorar les seves capacitats laborals, i d’aquesta forma, poder tornar al món laboral més ràpid i amb el menor impacte personal i familiar possible. En aquest punt, Schott es compromet a coordinar, supervisar i donar l’assistència necessària que requereixi aquest projecte.

Lee Hetch Harrison, empresa especialitzada en serveis de transició de carreres professionals (coaching i outplacement), treballa per facilitar la gestió dels processos de canvi en els quals es veuen immersos els professionals i organitzacions. Per això, la seva tasca en l’acord consistirà en proporcionar suport als 112 treballadors per buscar feina durant 12 mesos o fins la recol·locació d’un 80% del personal que s’adhereixi al pla.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs es compromet a cedir els espais necessaris per garantir que els treballadors afectats puguin assistir a les activitats que s’organitzaran a través del projecte conjunt, ja que d’aquesta forma, tindran lloc en el mateix municipi on tenien ubicada la feina.

El suport motivacional i emocional són molt importants perquè, després d’un canvi tan radical en les seves vides laborals, puguin seguir endavant sense desmotivar-se i trobar feina de nou. Per això Adama (Asociación de Alternativas, Motivación y Acompañamiento), amb més de 6 anys d’experiència treballant per millorar la qualitat de vida de les persones en risc i/o exlcusió social, oferirà el seu suport en aquest àmbit. A través del seu programa SEMBE (Soporte Emocional y Motivacional a la Búsqueda de Empleo) i durant 9 mesos, atendrà a 40 treballadors. D’aquesta forma, podrá ajudar al personal de la fàbrica que quedi més afectat emocionalment per la pèrdua de feina i les seves conseqüències.

Afegeix un comentari nou