Signat el Compromís del 17 d’octubre contra l’exclusió social

 Font:
Font:

Signat el Compromís del 17 d’octubre contra l’exclusió social

Resum: 

Les 29 federacions de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, representants de més de 3.000 entitats socials, han signat el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, el Compromís del 17 d’octubre contra l’exclusió social. A l’acte, celebrat al Teatre Zona Nord de Barcelona, van assistir més de 300 persones.

El document signat recull deu compromisos de les entitats socials i deu que es traslladen a les institucions i a la societat en general per eradicar la pobresa. Entre aquests últims, es proposa que les administracions del nostre país facin seus els objectius europeus contra la pobresa, com el propòsit de reduir en un 25% l’exclusió social per a l’any 2015. També es va demanar que la inversió social a Catalunya s’equipari amb la de la mitjana europea, que el sistema financer es comprometi de manera real i efectiva amb el dret a un habitatge digne per a tothom i que els ciutadans consumeixin de manera responsable.

Pel que fa als compromisos de les entitats, destaquen defensar amb més força una societat en què els drets de tothom siguin efectius, invertir més recursos en les persones amb dificultat d’accés al mercat laboral, col·laborar més intensament amb les administracions i prestar especial atenció als nous perfils de pobresa generats per la crisi econòmica.


PARLAMENTS
L’acte va comptar amb els parlaments del president de la Generalitat, José Montilla, i de la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras.

El president de la Generalitat va assegurar que les demandes recollides al Compromís “queden incorporades al full de ruta del Govern”. Montilla també ha reconegut el paper de les entitats socials, a les quals ha qualificat “d’autèntic luxe” per al país. El president ha reconegut que l’Executiu “no pot arribar a tot arreu” i que “és gràcies al Tercer Sector que centenars de persones poden sortir endavant”. En aquest sentit, Montilla ha recordat la ciutadania que hi ha “desenes de milers de raons per seguir sent solidaris” i que tothom pot col·laborar amb les seves aportacions, per petites que siguin.

Per la seva banda, la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social va valorar l’esforç en inversió social que han fet les administracions en els darrers anys, però ha emfatitzat que “ara no ens poden permetre fer un pas enrere en protecció social”. Per a Guiteras, “cal un model social presidit per la cohesió i la justícia social”, i en aquest sentit ha recordat la tasca que fa al Tercer Sector. Per concloure, la presidenta de la Taula ha llençat un missatge d’optimisme en recordar que “arribarem tots junts i a temps” a eradicar la pobresa.

+info: comunicacio@tercersector.cat

Afegeix un comentari nou