Una de cada cinc persones és pobra a Catalunya

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una de cada cinc persones és pobra a Catalunya

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Universitat de Barcelona vol contribuir en la millora de la situació i en la sensibilització de la comunitat universitària organitzant una campanya de recollida d’aliments conjuntament amb la Fundació Banc dels Aliments. El col·lectiu més afectat és la població major de 65 anys.

En motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, el passat diumenge 16 d’octubre, Antoni Sansalvadó, president del Banc dels Aliments de Barcelona, va voler posar èmfasi en l’augment del preu dels aliments arreu del món i assenyalar que a Catalunya el creixement de l’atur ha endurit la situació, fent que un milió i mig de persones es trobin de manera permanent sota el llindar de pobresa. Cap a la mateixa direcció apunten les dades del Programa Mundial d’Aliments i de la Taula del Tercer Sector de Catalunya. Segons aquestes dues fonts, un de cada cinc catalans és pobra, és a dir, el 20,4% de la població. El col·lectiu més afectat és la població major de 65 anys seguit dels menors de 16 anys.

Viure dues persones amb 749,3 euros al mes en una societat que ha vist augmentar el preu dels aliments bàsics al voltant d’un 50% en menys d’un any permet entendre perquè tan sovint es parla d’un increment de la fam i la pobresa. D’altra banda, Sansalvadó va remarcar que el model de societat de consum al qual estem immersos no ajuda a la situació i “ha fet que creixi el malbaratament dels aliments”.

Estudiants solidaris

Davant d’aquesta situació, el Comissionat per a Societat i Envelliment de la Universitat de Barcelona (UB) juntament amb la Fundació Banc dels Aliments ha organitzat una campanya de recollida de menjar per a persones necessitades. Aquest programa, que va començar el 18 d’octubre i acaba demà, dia 20, encaixa amb la voluntat de la UB d’impulsar la cultura de la responsabilitat social i té com a objectiu sensibilitzar a la comunitat universitària de la fam que existeix també a Catalunya. L’any 2011 la taxa de risc de pobresa a casa nostre se situa ja més d’un entre un 3% i un 4% per sobre de les xifres que presenta el conjunt de la Unió Europea.

Parelles de voluntaris i petits grups recorren durant aquests dies els passadissos de les diferents facultats per facilitar informació de la campanya, de l’existència del Banc dels Aliments i de la manera de participar. Els aliments es poden deixar als diferents punts de recollida habilitats a totes les facultats a l’IL3 i al Campus de l’Alimentació i es demana que preferentment siguin oli, pasta, arròs, llegums secs i conserves de peix. Qui ho prefereixi, pot fer les donacions via Internet, mitjançant el següent enllaç.

La campanya de recollida d’aliments es desenvolupa en el context de la Tardor Solidària que organitza la Fundació Solidaritat UB, el programa de la qual inclou exposicions, cursos, seminaris i projeccions en diferents facultats de la Universitat.

Afegeix un comentari nou