Àmbit Ambiental

Veure més

Famílies de la Tordera al Let's Clean Europe

news-iconNotícia > Ambiental

Prop de 7.500 voluntaris netegen Catalunya

L'edició del Let's Clean Europe d'aquest any ha reunit el doble de persones voluntàries que l'any passat. En tres dies, arreu del territori han dedicat el seu temps i energia a netejar boscos, platges i rius i rieres.

L'Associació Cen, Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (imatge: assoc_cen.com)

news-iconNotícia > Ambiental

El somni d’una entitat ambiental: que tothom estimi la natura.

Preservar la natura no és una qüestió estètica, sinó la manera de preservar el nostre estil de vida. Aquest és el missatge que ens envia l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals.

Fem Natus, Fem Natura (imatge: ANG)

news-iconNotícia > Ambiental

Amb espai propi a la ràdio

No és fàcil que les entitats sense ànim de lucre siguin presents als mitjans de comunicació generalistes. Tot i això, hi ha experiències, com la de l’Associació de Naturalistes de Girona, que poden ser inspiradores...

1r. premi Catalunya Wiki Loves Earth

news-iconNotícia > Ambiental

Wiki Loves Earth

Ja està en marxa el segon concurs fotogràfic sobre el patrimoni natural a Catalunya per il·lustrar la Viquipèdia. L'objectiu és ampliar la informació que hi ha publicada a través de l'aportació col·lectiva.

Explorant el fons marí. Font: Xatrac

news-iconNotícia > Ambiental

T’apuntes a 14.000 metres de viatge submarí?

Obertes les inscripcions per participar al primer camp de treball per a joves dedicat a la conservació i divulgació de la riquesa del fons marí.

Portada del catàleg “Ciència Ciutadana, 20 projectes per fer ciutat

news-iconNotícia > Ambiental

20 projectes de ciència ciutadana

Un catàleg recull fins a una vintena de projectes de recerca científica que s’estan duent a terme a Barcelona amb un denominador comú: la participació ciutadana com a peça clau.

news-iconNotícia > Ambiental

3 cites singulars per al voluntariat ambiental

Molts projectes d'entitats ambientals es tiren endavant gràcies a la participació de persones voluntàries. Aquesta primavera arriben 3 iniciatives que aglutinen l'esforç de moltes d'elles.

news-iconNotícia > Ambiental

12 activitats de natura per aquest estiu

L'estiu s'apropa i ja hi ha moltes propostes d'entitats ambientals que us conviden, a petits, joves i adults, a passar uns dies molt més a prop de l’entorn natural.

Mans amigues de la biodiversitat (imatge:flickr/LukeRavitch)

news-iconNotícia > Ambiental

Les mans, protagonistes a la Setmana del Voluntariat Ambiental

Què poden fer les teves mans per donar un cop de mà pel medi ambient? Mans laborioses, mans hàbils, mans creatives i mans responsables… Totes es podran lluir a les fotografies d’Instagram amb l'etiqueta de la Setmana, #svac2015.

Cartell de la campanya "Saps què respires?"

news-iconNotícia > Ambiental

Al Camp de Tarragona, saps què respires?

La Plataforma Cel Net et convida a registrar males olors o altres incidències per conèixer millor l’aire que es respira en aquesta zona.

news-iconNotícia > Ambiental

Lidia Senra: “No només volem tenir menjar, sinó el dret a decidir sobre polítiques alimentàries i la capacitat de produir aliments”

Un centenar de persones van participar a les Jornades de Sobirania Alimentària dels passats 15, 16 i 17 d'abril. L'eurodiputada Lidia Sinra va conduir l'acte de clausura i va oferir una mirada global de les lluites camperoles.

Two Kids, boy and girl (Trysta), Watch the Parade, Covering Ears from Noise from a Band | Flickr - Photo Sharing!

news-iconNotícia > Ambiental

Quin soroll hi ha a la teva vida?

Quin soroll hi ha a la teva ciutat? El proper 29 d'abril, pots contribuir a fer un mapa del soroll a Catalunya amb el teu smartphone.

Campanya #RosesSenseEspines de la SCEA

news-iconNotícia > Ambiental

#RosesSenseEspines

Què hi ha rere el consum de les roses? Quina és la motxilla ecològica i social de les flors que regalem per Sant Jordi? La campanya #RosesSenseEspines vol donar-ho a conèixer i fomentar un canvi d'hàbits.