Àmbit Ambiental

Veure més

news-iconNotícia > Ambiental

Lidia Senra: “No només volem tenir menjar, sinó el dret a decidir sobre polítiques alimentàries i la capacitat de produir aliments”

Un centenar de persones van participar a les Jornades de Sobirania Alimentària dels passats 15, 16 i 17 d'abril. L'eurodiputada Lidia Sinra va conduir l'acte de clausura i va oferir una mirada global de les lluites camperoles.

Two Kids, boy and girl (Trysta), Watch the Parade, Covering Ears from Noise from a Band | Flickr - Photo Sharing!

news-iconNotícia > Ambiental

Quin soroll hi ha a la teva vida?

Quin soroll hi ha a la teva ciutat? A l'entorn de l'escola, de la feina o de casa teva... El proper 29 d'abril, pots contribuir a fer un mapa del soroll a Catalunya amb el teu smartphone.

news-iconNotícia > Ambiental

Activitats lúdiques i d'aprenentatge a l'aire lliure per aquesta primavera!

BalmesBlancs proposa activitats a l'aire lliure amb la voluntat de donar a conèixer nous indrets, noves persones, i aprofundir així en el coneixement del territori català. Aquí les propostes de primavera!

Campanya #RosesSenseEspines de la SCEA

news-iconNotícia > Ambiental

#RosesSenseEspines

Què hi ha rere el consum de les roses? Quina és la motxilla ecològica i social de les flors que regalem per Sant Jordi? La campanya #RosesSenseEspines vol donar-ho a conèixer i fomentar un canvi d'hàbits.

news-iconNotícia > Ambiental

Sant Jordi per enfortir la tasca de les entitats ambientals

Per la diada, moltes associacions posen parada de llibres per difondre els valors que defensen, explicar els seus projectes i aconseguir fons per enfortir la seva tasca.

Naomi Klein a la conferència al CCCB, 27/03/15 (imatge: 350.org)

news-iconNotícia > Ambiental

Canviar el sistema econòmic per superar la crisi climàtica

Aquesta és la tesi que defensa l'activista canadenca, Naomi Klein, en el seu darrer llibre "Això ho canvia tot. El capitalisme vs. el clima". Aposta per canvis radicals per combatre “la crisi més important de la humanitat”.

1er Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya

news-iconNotícia > Ambiental

2on Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya

L'11 i 12 de juny se celebra la segona edició d'un congrés que vol aglutinar les entitats ambientals catalanes amb vocació de construir sector. Ja són obertes les inscripcions i la recollida de comunicacions.

Soledad Román

news-iconNotícia > Ambiental

Soledad Román: “Cal impulsar un observatori de salut infantil i medi ambient”

La directora general de la Fundació Roger Torné proposa crear a Catalunya un observatori per abordar les necessitats dels nens en salut i medi ambient, i protegir-los dels factors de l’entorn que posen en perill el seu benestar.

19a Fira i Mercat de la Terra

news-iconNotícia > Ambiental

20 edicions de la Fira la Terra

Amb el Dia de la Terra arriba també l'edició que fa vint de la Fira de la Terra i el Mercat de la Terra a Barcelona. Un toc d'alerta sobre com ens relacionem amb el planeta i una mostra de com "viure bé, sense fer malbé".

news-iconNotícia > Ambiental

Els sistemes de gestió ambiental a les entitats

La ISO 14001 i el Reglament EMAS són dues certificacions ambientals que integren el medi ambient en el funcionament diari de les organitzacions, pensats per dur el dia a dia amb criteris de sostenibilitat.

(imatge: Biciclot)

news-iconNotícia > Ambiental

4 maneres d’anar en bici

El proper 19 d’abril se celebra en moltes ciutats el Dia Mundial de la Bicicleta. I la primavera ve plena d'activitats a fer, de la mà de moltes entitats que promouen l’ús d'aquest mitjà de transport durant tot l'any.

(imatge: xarxapenedes.cat)

news-iconNotícia > Ambiental

1er Congrés en Defensa del Transport Públic

La Mesa Popular del Transport Públic (MPTP) organitza un congrés per fer d’altaveu de les reinvindicacions a favor del transport públic i construir un nou model de mobiliat per tothom.

news-iconNotícia > Ambiental

Jornades de Sobirania Alimentària: Sembrant alternatives a la universitat

La sobirania alimentària com a resposta a una situació d'empobriment i de fam serà l'eix vertebrador de tres dies de taules rodones, xerrades i tallers que se celebraran a Barcelona del 15 al 17 d'abril. Les inscripcions són obertes.