Àmbit Ambiental

Veure més

Creació de land art del projecte "Els Ports, Natura i Art"

news-iconNotícia > Ambiental

Art per la Sostenibilitat

L'art arriba allà on altres disciplines no ho fan. La mirada i l'expressió artístiques s'adentren també en el vincle amb la natura i la cerca d'equilibri sostenible. Presentem algunes iniciatives dutes a termes en els darrers temps.

Les entitats es mobilitzen en defensa del corall vermell

news-iconNotícia > Ambiental

Les entitats surten en defensa del corall vermell

Dissabte 9 de juny més de 20 entitats van organitzar accions reivindicatives en diferents punts de la costa catalana per reclamar la protecció del corall vermell.

Foto de grup dels guanyadors i guanyadores dels Premis Medi Ambient 2018

news-iconNotícia > Ambiental

El president Quim Torra entrega els Premis Medi Ambient a tres entitats ambientals

La històrica entitat ecologista Depana rep el Premi Medi Ambient 2018 a la trajectòria. Un premi honorífic pòstum va ser atorgat a Paco Muñoz, fundador de la Plataforma aprofitem els aliments. També va ser reconeguda l'associació Espigoladors.

La Platform on Disaster Displacement treballa per implementar les recomanacions de l'agenda Nansen

news-iconNotícia > Ambiental

Quan el canvi climàtic afecta els drets humans: persones refugiades per causes ambientals

La relació entre canvi climàtic i migracions és estreta, tal com mostren els darrers informes d’Oxfam o el Banc Mundial. Estats i ong's treballen per la protecció internacional de les persones que es veuen obligades a migrar per causes ambientals.

Mans plenes de terra

news-iconNotícia > Ambiental

El CJB organitza tallers i debats en la Jornada de la Sostenibilitat

El 9 de juny l'Espai Jove la Fontana celebra la Jornada de la Sostenibilitat i durant tot el dia acollirà activitats i tallers de tot tipus.

Setmana de la Sostenibilitat 2018

news-iconNotícia > Ambiental

Barcelona celebra la Setmana de la Sostenibilitat

S'uneix per primera vegada a la Setmana de la Sostenibilitat, que se celebra entre el 30 de maig i el 5 de juny a tota Europa, amb esdeveniments i activitats relacionades amb la naturalesa, el medi ambient, la contaminació i la gestió de residus.

Actualment a Europa s'aconsegueix recuperar menys del 30% dels envasos de plàstic posats al mercat

news-iconNotícia > Ambiental

Europa planteja mesures concretes per lluitar contra la contaminació dels plàstics

El Dia Mundial del Medi Ambient té enguany el lema #BeatPlasticPollution. Precisament una setmana abans d'aquesta celebració, la Comissió Europea ha anunciat la seva estratègia per lluitar contra la contaminació dels plàstics

Alerta Forestal busca la protecció dels boscos amb la col·laboració de persones i entitats

news-iconNotícia > Ambiental

Bona resposta ciutadana a la crida d'Alerta Forestal

Més de 470 observacions sobre l'estat dels boscos han estat aportades en els primers mesos del projecte de participació ciutadana "Alerta Forestal"

news-iconNotícia > Ambiental

Iniciatives socioambientals que s'estan duent a terme a Catalunya

Et mostrem algunes iniciatives que persegueixen diverses finalitats, com ara la inclusió social i laboral o l'educació, tenint molt present el medi ambient.

Juneda celebra el Dia Mundial del Medi Ambient unint natura i literatura amb infància

news-iconNotícia > Ambiental

10 propostes per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i a Catalunya entitats i administracions han programat desenes d'actes.

news-iconNotícia > Ambiental

Estiu de voluntariat ambiental al bosc

Boscos de Muntanya organitza per l'estiu estades de voluntariat ambiental per implicar-se en la preservació i millora dels boscos i paisatges del Pirineu.

L'Associació Sèlvans treballa per la protecció dels boscos madurs a Catalunya i pel seu vincle amb la salut de les persones

news-iconNotícia > Ambiental

Jaume Hidalgo: "La protecció dels boscos més madurs ha de ser una prioritat en la política forestal catalana, com ho és arreu del món"

L'Associació Sèlvans ha posat en primer pla la protecció dels boscos madurs, sota el lema 'Persones que cuiden dels boscos, boscos que cuiden de les persones'. Parlem amb Jaume Hidalgo, coordinador de l'entitat.

Jornada de voluntariat ambiental amb la FAS UAB

news-iconNotícia > Ambiental

11 dies de voluntariat ambiental

Entre els centenars de propostes amb les quals la Setmana de la Natura convida a apropar-se als entorns naturals, destaca un gran nombre d'accions de voluntariat ambiental, en ambients diversos i cada dia de la setmana.