Àmbit Ambiental

Veure més

Jesús Ortiz, fundador i president de CEN

news-iconNotícia > Ambiental

Jesús Ortiz: "Necessitem la natura no només per al nostre benestar sinó també per existir"

El fundador i president de l'associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), Jesús Ortiz, ens explica quina és la tasca i missió de l'entitat i quins són els reptes de futur.

El projecte LIFE Montserrat es localitza a l’àrea de la Muntanya de Montserrat i el seu entorn

news-iconNotícia > Ambiental

El projecte LIFE Montserrat: un model de gestió preventiva davant del risc d’incendi

Es vol crear una infraestructura verda de protecció per evitar grans incendis i afavorir la conservació del patrimoni natural. Els seus promotors també pretenen generar un model a replicar en altres indrets del territori.

(imatge: flickr, Ferran Jordà)

news-iconNotícia > Ambiental

Comença una campanya de donacions a entitats ambientals

Es tracta de la Campanya Entitats Ambientals i Donacions que es llançarà aquesta tardor i que ara comença la recollida de projectes que s'ofereriran als ciutadans per fer una aportació econòmica.

Delta Birding Festival 2014

news-iconNotícia > Ambiental

Torna el Delta Birding Festival

La segona edició d'aquest festival ornitològic únic a Catalunya se celebrarà els propers dies 18, 19 i 20 de setembre al Delta de l’Ebre. Enguany, tornarà a comptar amb un programa d’activitats i presentacions de primer nivell.

news-iconNotícia > Ambiental

Periodistes i els grans animals marins del Mediterrani català

El 13 de juliol al Museu Marítim de Barcelona es va realitzar un taller per a periodistes i persones vinculades a mitjans de comunicació: "Entrevista amb un tauró del Mediterrani català"

news-iconNotícia > Ambiental

3 grans campanyes d’ONG petites

L'impacte mediàtic no sempre va lligat als recursos econòmics que s'hi inverteixen. Es pot assolir un gran ressò sent creatiu, utilitzant les noves tecnologies i amb la participació de diferents agents.

"Banc amb vistes" (imatge: flickr, Appleando)

news-iconNotícia > Ambiental

Innovant en el finançament de les entitats ambientals: estalvi ètic en forma de préstecs personals

La XCT aposta per models de finançament vinculats als principis de la banca ètica, que facin compatibles criteris de rendibilitat econòmica i financera amb la consecució dels objectius socials i ambientals de l'entitat.

Instal·lació a Sant Antoni (Park(ing) Day a Barcelona)

news-iconNotícia > Ambiental

Aparcaments transformats en espais verds i d'ús col·lectiu

El Park(ing) Day 2015 proposa transformar places públiques d’aparcament de cotxes en: parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat més sostenible. Al setembre, a Barcelona.

(imatge: Quenergia.com)

news-iconNotícia > Ambiental

10 eines web i app per estalviar diners i energia a casa

Ecoserveis ha fet una relació de recursos que poden ser útils per optimitzar el consum domèstic ja sigui escollint bé els electrodomèstics, optimitzant la climatització o fent un diagnòstic profund del nostre habitatge.

Camp de treball d’estiu del Centre Cruïlla

news-iconNotícia > Ambiental

L’estiu no és només per anar a la platja

Tot i les altes temperatures, els nois i noies dels camps de treball d’estiu organitzats pel Centre Cruïlla de Ciutat Meridiana, aprofiten el juliol per implicar-se en la millora d’alguns espais de Collserola que tenen a tocar de casa seva.

Voluntaris submarinistes van realitzar un cens de fauna, d'opistobranquis, amb GROC a L'Escala (imatge: opistibranquis.org)

news-iconNotícia > Ambiental

7600 persones van donar el seu cop de mà pel medi durant la Setmana del Voluntariat Ambiental 2015

7600 persones van implicar-se en les 93 accions de voluntariat ambiental en més de 40 municipis catalans, durant la Setmana del Voluntariat Ambiental de Catalunya 2015

Aplicació per a compartir dades amb el mòbil (imatge:atrapaeltigre.com)

news-iconNotícia > Ambiental

Combatre el mosquit Tigre amb el mòbil

Si veus un mosquit Tigre, captura’l i localitza’l al mapa Tigratrapp, per aportar dades a la app de ciència ciutadana i col·laborar amb els científics en la vigilància i el control d’aquesta molesta espècie invasora.

Ornitho.cat té una web i una app

news-iconNotícia > Ambiental

Ornitho.cat, premi al millor Projecte de Ciència Ciutadana

El guardó, impulsat pel setmanari el Temps, fa un reconeixement a un projecte on-line que reuneix més de 1.600 observacions de fauna cada dia en l'àmbit geogràfic dels Països Catalans.