Totes les notícies Ambientals

Estratègia Catalana Residu Zero (Imatge:ECRZ)

news-iconNotícia > Ambiental

Som capaços d'evitar la generació de residus?

L’Estratègia Catalana Residu Zero és una iniciativa ciutadana que impulsa el canvi de l’actual model de producció, consum, generació i gestió de residus, cap a un model més eficient des del punt de vista econòmic i ambiental.

Imatge del projecte Oliba de l'APNAE (imatge; APNAE)

news-iconNotícia > Ambiental

Nens i grans en favor de l'Òliba

El projecte Òliba de l'Associació d'Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà centra esforços en aquesta rapinyaire tan emblemàtica, que comença a patir els problemes derivats de la degradació del medi natural.

Apicultors catalans en les tasques de control de les arnes (imatge; gencat.cat)

news-iconNotícia > Ambiental

Tots a la recerca de la vespa asiàtica

La vespa asiàtica, originària de la Xina, ha arribat a Catalunya procedent de França, on ha causat molts danys en les poblacions autòctones d'abelles de la mel i en els cultius agrícoles.

Els petits naturalistes de l'Escola de Natura del GEPEC (Imatge:Gepec)

news-iconNotícia > Ambiental

Tres propostes de casals ambientals per als infants

Viure en contacte amb la natura és també un dret de nens i nenes. Al mateix temps, apropar-se a la natura facilita que sigui valorada, estimada, i condueix a la integració del valor de la Sostenibilitat. Aquest és el context dels casals ambientals.

Ciclistes del BACC als carrers de Barcelona (Imatge:BACC)

news-iconNotícia > Ambiental

Una entitat de Barcelona que promou la mobilitat sostenible: el Bicicleta Club de Catalunya

Una pràctica de mobilitat sostenible amb una llarga llista de virtuts, és anar en bicicleta. Tot i això, calen entitats que posin la bicicleta als debats i agendes polítiques. Parlem amb Albert Sanz i Mònica Enrich, del Bicicleta Club de Catalunya.

Comissió bioconstrucció Espai Gardenyes (imatge; comissió bioconstrucció Espai Gardenyes)

news-iconNotícia > Ambiental

Espai Gardenyes, bioconstrucció i benestar a Barcelona

L’Espai Gardenyes de Sarrià s’emmarca dins del Pla Buits Urbans, promogut per l’Ajuntament de Barcelona, el qual té com a objectiu la gestió i l’aprofitament, per part d’associacions i veïns, d’alguns espais buits existents a la ciutat. 

Cartell indicatiu de espai en custòdia.(Imatge: Xarxa Custòdia del Territori)

news-iconNotícia > Ambiental

Les entitats ambientals participen al 1er Congrés europeu de custòdia del territori

Més de 250 persones provinents d’entitats ambientals d’arreu d’Europa participen al 1er Congrés Europeu sobre Custòdia de Territori, iniciat el passat dimecres 5 de novembre al Cosmocaixa, amb la finalitat de posar en comú experiències i impulsar aquest model de gestió mitjançant la signatura de la Declaració de Barcelona.

27è concurs de Fotografia de Natura de l'ANG

news-iconNotícia > Ambiental

Comença el 27è concurs de Fotografia de Natura de l'ANG

Del 31 d'octubre al 30 de novembre comença el període de participació al 27è concurs de Fotografia Naturalista de l'Associació de Naturalistes de Girona, amb novetats importants per l'edició del 2014.

Exemplar de Tortuga babaua nascuda a la platja Llarga (Imatge: agricultura.cat)

news-iconNotícia > Ambiental

Custodiant tortugues marines a la platja Llarga

Membres de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina i voluntaris han custodiat el naixement de Tortugues babaues a la platja Llarga de Tarragona, en una jornada històrica.

Servei de Documentació d'Educació Ambiental Barcelona més Sostenible (Imatge:Tersa)

news-iconNotícia > Ambiental

Quina informació ambiental tenim a l’abast?

El passat 29 d’octubre es va desenvolupar la primera jornada sobre documentació ambiental de Catalunya, amb la voluntat d'augmentar la visibilitat dels diferents centres i promoure una futura xarxa de cooperació.

 
Bicicleta a Barcelona (Imatge:XVAC)

news-iconNotícia > Ambiental

Una bicicleta i una app per reduir el CO2 del teu barri

Vols participar en una demostració que l’ús de la bicicleta té un impacte positiu en les emissions de CO2? Només necessites la teva bici o la del Bicing per moure’t per la ciutat i enregistrar els teus desplaçaments amb l'aplicació Play to Ride. Aconseguiràs kilòmetres i aire més net per la teva ciutat.

Mostreig Coastwatch a les Costes del Garraf 2013 (Imatge: Coastwatch España)

news-iconNotícia > Ambiental

Comença la temporada de platja amb el “Coastwatching”

El programa de vigilància ambiental Coastwatch, impulsat per diverses entitats ambientals, pretén avaluar la salut de la costa europea i fins ara ha mobilitzat 10.000 voluntaris l'any. Aquesta tardor, torna a Catalunya amb la intenció de consolidar-se.

Cartell de Love Thy Nature al FICMA 2014

news-iconNotícia > Ambiental

Cinema i Medi Ambient: el poder de les imatges

El llenguatge audiovisual, la narració cinematogràfica, la crítica periodística, l’art de la fotografia, són aliats al Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient. Des de la seva creació reivindica el paper educatiu, de sensibilització i denúncia del cinema.

Lost at night

news-iconNotícia > Ambiental

3 iniciatives de ciència ciutadana sobre el planeta il·luminat

T’agrada veure fotografies nocturnes de la Terra? I identificar geogràficament el que veus? Si vols saber com és realment el nostre planeta de nit, pots participar en una investigació que avalua l'excés d'il·luminació del nostre món.

Nevera a Roca Llisa (imatge: flickr, fnogues)

news-iconNotícia > Ambiental

Què farem per no generar tants residus?

Reutilització, reparació, mercats d'intercanvi, ecodisseny...Fins el 31 d'octubre, podeu inscriure les vostres activitats a la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Ferrocarril de la Generalitat de Catalunya de la línia del Vallès, cap a la UAB

news-iconNotícia > Ambiental

La UAB promou l’accés en bicicleta i transport públic al Campus

L'Autònoma engega concursos i serveis gratuïts per incrementar l'accés i la mobilitat al Campus en bicicleta, transport col·lectiu o caminant, amb motiu de la IX Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura.

Manual d'autofinançament per al tercer sector ambiental

news-iconNotícia > Ambiental

I ara, com financem l'entitat?

Un manual sobre autofinançament, elaborat per IPCENA, ofereix a les entitats ambientals estratègies innovadores de captació de fons i la promoció d'accions per a la generació d'ingressos propis.

(imatge: Galanthus i Museu de Ciències Naturals de Granollers)

news-iconNotícia > Ambiental

La nostra relació amb els ratpenats

Un documental convida a la reflexió sobre la complexitat de les relacions entre humans i natura a partir de la mirada a un grup animal que es troba arreu del món i mai deixa indiferent. Vols contribuir-hi?

Pàgines