El futur alimentari de Catalunya passa per les universitats

Fundació Autònoma Solidària
La jornada 'Agenda 2030: L’alimentació i el rol de les universitats catalanes' tindrà lloc el proper 11 d'abril.  Font: UAB
La jornada 'Agenda 2030: L’alimentació i el rol de les universitats catalanes' tindrà lloc el proper 11 d'abril. Font: UAB
Imatge de la sala d'actes del Rectorat de la UAB, on tindrà lloc la jornada. Font: UAB
Imatge de la sala d'actes del Rectorat de la UAB, on tindrà lloc la jornada. Font: UAB

El futur alimentari de Catalunya passa per les universitats

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

L'ACUP i la UAB organitzen una jornada per reflexionar sobre com aquestes institucions docents poden contribuir al disseny d’una política alimentària sostenible que compleixi amb els objectius de l’Agenda 2030.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acollirà el proper 11 d’abril, d’11 a 14 hores, la jornada ‘Agenda 2030: L’alimentació i el rol de les universitats catalanes’. Representants de les universitats públiques catalanes i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) es reuniran per debatre el paper d’aquestes institucions docents en l’assoliment d’una política alimentària sostenible a Catalunya.

L’objectiu de la jornada és explorar com, des de la recerca, la innovació i la transferència de coneixement, les universitats i els seus centres d’investigació poden contribuir al disseny de la política alimentària de Catalunya i l’estratègia de futur a seguir, alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Entre els 17 ODS aprovats per l'ONU a assolir l’any 2030, aquells que afecten al sector alimentari estan relacionats amb la desigualtat, la seguretat alimentària, la salut, el consum i producció sostenibles, la gestió sostenible dels recursos naturals, els oceans i el canvi climàtic.

Durant la jornada, els representants de les universitats mostraran els seus punts forts i capacitats per ajudar a afrontar aquests reptes a partir de vuit àmbits de coneixement: Economia i competitivitat, Producció i cadena agroalimentària; Salut, nutrició i seguretat alimentària; Territori, empresa i cultura; Educació, formació i treball; Sostenibilitat i economia circular; Investigació, desenvolupament i innovació i comunicació.

La trobada, que tindrà lloc a la sala d’Actes del Rectorat, està organitzada per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i la UAB. L’assistència és gratuïta però requereix d’inscripció prèvia. Qui tingui interès en conèixer més informació de la jornada, pot consultar el programa complet.


Presentació de l’informe ‘Mengem futur’

La Jornada inclourà la presentació de l’informe 'Mengem futur', que el Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible de la Generalitat (CADS) va aprovar l’any 2018. El document fa propostes per a la definició d’una política alimentària sostenible i amb un enfocament transversal.

D’altra banda, també tindrà lloc la presentació de la iniciativa del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya 2020-2025 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Afegeix un comentari nou