Yonodesperdicio, l'app per no malgastar menjar!

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Yonodesperdicio, l'app per no malgastar menjar!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Yonodespercidico és una aplicació que posa en contacte les persones que poden oferir menjar amb les entitats que en recullen. L'aplicació també està oberta perquè les grans superfícies alimentàries puguin participar-hi.

49385 kilograms de menjar són els que, de moment, l'aplicació Yonodesperdicio, ha aconseguit evitar que vagin directament a la brossa. Aquest és l'objectiu final d'aquesta aplicació de la ONG Prosalus, evitar malgastar tan de menjar i què aquest menjar sobrant, pugui arribar a les persones necessitades. L'aplicació està en funcionament des del novembre del 2016.

Actualment hi ha moltes persones que no poden cobrir les seves necessitats alimentàries i què, tenen por o vergonya de demanar ajuda. Mitjançant aquesta app, aquestes persones poden accedir al menjar sobrant de les persones. Les entitats que ajuden al col·lectiu de persones que no poden accedir a una alimentació mínima, també poden accedir a l'aplicació. Els directius de l'aplicació, també esperen que s'hi puguin sumar les grans cadenes alimentàries.

El funcionament de l'aplicació és molt senzill. Si es vol compartir aliments sobrants, la persona cal que es registri a la web de l'aplicació i publiqui el menjar que té com a excedent. Aquesta persona haurà de revisar constantment si té algun missatge de persones necessitades. Si el que es vol és rebre aliments, la persona també s'ha de registrar a la pàgina web del projecte. En aquest cas, aquesta persona haurà de cercar aliments que estiguin prop seu, posar-se en contacte amb la persona donant i acordar una data i hora de recollida.

La pàgina web del projecte també una secció amb consells sobre com no malgastar tan de menjar o receptes de plats que necessitin pocs aliments per cuinar-se. L'aplicació, té versió web i versió app per Android. El seu funcionament és totalment gratuït.

Font d'informació: Yonodesperdicio i noticiaspositivas.

Afegeix un comentari nou