Les entitats demanen més contractes públics en lloc de subvencions

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Les entitats demanen més contractes públics en lloc de subvencions

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Enfront de la situació econòmica actual les entitats del Tercer Sector demanen a les administracions més contractació en lloc d’haver de dependre d’ajuts o finançament públic.

La majoria de serveis que es donen des del Tercer Sector estaven garantits fins ara, o depenien de subvencions públiques. En aquest moments la precarietat de l’economia de l’estat i la greu situació en què també es troben les administracions públiques fan que aquestes subvencions siguin gairebé inexistents.

És per això que el Tercer Sector vol garantir la seva tasca mitjançant la contractació pública, ja que proporcionaria una situació més estable per a les entitats, evitant les situacions de risc i d’incertesa que suposa el fet de dependre de subvencions en lloc de recursos propis.

El Tercer Sector compta amb unes 30.000 entitats que van néixer amb vocació de treballar per l’interès general i d’arribar a prestar serveis per a la societat allà on l’estat en aquest moments no pot arribar. Cada vegada més, es tracta d’un sector que es va professionalitzant i que compta amb un nombre important de treballadors i de voluntaris que treballen per tal de garantir la tasca de les entitats.

Tot i això, el fet de dependre majoritàriament de subvencions com a mitjà de finançament propi posa en perill la supervivència i continuïtat de la majoria d’entitats en un context social i econòmic on la seva tasca és cada vegada més necessària.

Afegeix un comentari nou