A l'escola en bicicleta!

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

A l'escola en bicicleta!

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Sis centres educatius catalans s'han sumat a la iniciativa Educabici, impulsada pel BACC dins del programa Escoles Verdes, per incorporar la bicicleta com a mitjà per arribar a l'escola o l'institut.

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) vol portar la cultura de la bicicleta i de la mobilitat sostenible als centres educatius, i per això ha iniciat el projecte Educabici amb l'objectiu de capacitar els centres en la promoció de l'ús de la bicicleta, alhora que ofereix un acompanyament tècnic, durant un curs escolar, als responsables del centres per posar-ho en marxa.

S’espera que al final del procés es generi una xarxa i unes eines suficients per a que el projecte pugui anar avançant de forma autònoma en quant a recursos i continguts.

El web d'Educabici ja ofereix un recull de recursos i bones pràctiques que poden ajudar a posar-ho en marxa en els diferents centres. Un blog també recull les últimes notícies sobre les diferents experiències.

De moment, el pla pilot s’estan desenvolupant en sis centres de Cornellà de Llobregat, el Prat del Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Vidreres (Girona), Arbeca, Corbins (Lleida).

Entre altres, Arbeca ha estat recentment notícia ja que l'Ajuntament ha donat suport a la iniciativa establint els dijous lectius com a dies sense cotxes a l'entorn de l'escola.

Com participar-hi?

Si sou una escola o un institut, podeu fer arribar les iniciatives que ja esteu duent a terme i se sumaran al blog d'Educabici.

Si, en canvi, el que voleu és impulsar de nou un programa d’aquest tipus al vostre centre i participar en el projecte Educabici, us podeu posar en contacte amb el BACC i us explicaran com fer-ho.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Obra Social la Caixa i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Afegeix un comentari nou