Balenes a les costes del Garraf?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Balenes a les costes del Garraf?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Fer seguiment del rorqual comú -el segon animal més gran del planeta després de la balena blava- a la costa catalana (entre Castelldefels i Cunit). Aquest és el projecte que l'Associació Cetàcea està duent a terme i per al que ha endegat una campanya de micromecenatge.

El Projecte Rorqual és un estudi aprovat pel Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, que pretén ampliar els coneixements sobre aquest cetaci (Balaenoptera physalus) al mar Mediterrani, que consta a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) sota l’estatus d’espècie vulnerable.

De setembre a desembre de 2013 l'entitat durà a terme la segona fase del projecte, que se centra en les aigües situades davant de la costa catalana entre les poblacions de Castelldefels (Barcelona) i Cunit (Tarragona). Per aquesta nova campanya d'expedicions, han posat en marxa una campanya de crowdfunding per cobrir les despeses del projecte (especialment el lloguer de l'embarcació i el combustible). Els fons recaptats serviran per finançar part de la propera campanya d’expedicions del Projecte Rorqual, de setembre a desembre del 2013, que se sumaran a les aportacions individuals dels socis de l'entitat.

A canvi de ser mecenes de la campanya, una de les recompenses que ofereix l'entitat és l'opció d'acompanyar a l'equip de recerca en una de les expedicions d'albirament, i poder gaudir d'un dia de navegació i recerca a alta mar, on s'acostumen a veure una gran varietat d'aus marines i grups de dofins, dels que també prenen dades i fotografies, tot i que no siguin l'objectiu principal de l'estudi.

Trobareu la campanya de mecenatge ""Projecte Rorqual: Estudi sobre balenes a les costes del Garraf" a verkami.

Afegeix un comentari nou