CRAM i Estrella Damm presenten la iniciativa SOS Mediterrani, en defensa de les espècies en perill d’extinció.

 Font:
Font:

CRAM i Estrella Damm presenten la iniciativa SOS Mediterrani, en defensa de les espècies en perill d’extinció.

Resum: 

SOS Mediterrani neix amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre els perills que amenacen el Mediterrani, així com donar visibilitat a tot allò que no sempre està a la vista: els animals i els ecosistemes que hi viuen.

El tres de desembre es va presentar a Barcelona el projecte SOS Mediterrani, una iniciativa creada per Estrella Damm juntament amb CRAM, la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins.
Per recolzar i difondre les tasques que duu a terme CRAM, Estrella Damm dedicarà el calendari 2010 a aquesta causa i per primer cop serà comercialitzat a través de la web de sosmediterrani. El calendari presenta sis il·lustracions d’espècies en perill d’extinció dibuixades per uns col·laboradors de luxe: Xavier Mariscal, Sita Murt, Carme Ruscalleda, Andreu Buenafuente, Antònia Font i Jaume Balagueró.
Ferran Alegre, veterinari fundador de CRAM, ha comentat que “és important que les empreses donin suport a la societat, cobrint les mancances existents i ajudant a millorar l’entorn per a tots els membres que en formen part. En aquest cas concret, el binomi entre Damm i CRAM permetrà millorar i difondre les tasques per a la conservació del Mediterrani i de les espècies que hi viuen”. També ha volgut recalcar que l’objectiu de CRAM és “treballar amb els pescadors, no contra ells” per a que puguin “ser partícips de les tasques de recuperació de les tortugues que són pescades accidentalment”.
Xavier Mariscal, autor de la praderia de posidònia que il·lustra els mesos de gener i febrer, recordava que “fa uns quants anys, la societat veia el mar com un lloc infinit i aquest fet feia que s’hi aboquessin tot tipus de residus. Amb el pas dels anys ens hem anat adonant que no tant sols és finit, si no que és molt fràgil”.
La dissenyadora catalana, Sita Murt, mostrant el seu dibuix del vell marí ha explicat que “com a amant del mar, agraeixo a DAMM l’oportunitat de participar en aquesta iniciativa ja que suposa una ajuda a les tasques de protecció del Mediterrani.”
Carme Ruscalleda va escullir el tauró Martell per al calendari i es mostraba ilusionada amb el projecte: “crec que aquesta iniciativa ha de servir com a toc d’atenció a la nostra societat, per adonar-nos de l’estat en què actualment es troba la Mediterrània.
La tortuga babaua de l’Andreu Buenafuente, el rorqual comú d'Antònia Font i la baldriga cendrosa del Jaume Balagueró, completen la sèrie d’il·lustracions del calendari Damm 2010 SOS Mediterrani.
Enric Crous, director general de Damm, afirma que “amb aquest projecte Estrella Damm, que és la cervesa del Mediterrani, vol aportar el seu granet de sorra per tal de conscienciar la societat sobre la necessitat de preservar la riquesa del mar”.

Afegeix un comentari nou