Curses de Transport

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Curses de Transport

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

No és una carrera, ni una competició. És una comparativa cívica de cost econòmic, impacte ambiental i temps de viatge especialment entre el cotxe i el transport públic. Voleu participar-hi aquest setembre i fer-ho possible a les quatre capitals catalanes?

Com es va més ràpid, amb una despesa econòmica i energètica menor i es generen menys emissions de C02?

L'Associació per a la Promoció del Transport Públic proposa diverses curses de tranport a l'àrea de Girona, l'àrea de Lleida, al Camp de Tarragona i a la Regió Metropolitana de Barcelona. L'objectiu és fer pedagogia sobre la mobilitat sostenible i proporcionar les dades obtingudes a les diferents administracions per promocionar el transport públic entre els seus ciutadans.

Les curses ja compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

II Cursa de Transports Interurbana de la Regió Metropolitana de Barcelona

En què consisteix?

Es tracta de recrear un desplaçament urbà o interurbà entre dos punts amb diversos mitjans de transport. Finalment, la PTP analitzarà la diferència de temps, costos i impacte ambiental per, un any més, fer una valoració de com millorar la mobilitat a casa nostra.

Qui hi pot participar?

Les curses han estat obertes fins ara als ciutadans i també als ajuntaments i, aquest any, a més, també s'amplia a totes les entitats que vulguin participar. La participació no implica despeses, es compensaran les despeses de participació i es farà un petit pica pica a l'arribada.

Quan i on seran?

Les curses de transport se celebraran a cadascun dels àmbits amb transport públic integrat tarifàriament a Catalunya:

  • Àrea de Girona: 23 de setembre
  • Àrea de Lleida: 25 de setembre
  • Camp de Tarragona: 30 de setembre
  • Regió metropolitana de Barcelona: 26 de setembre

El 2 d'octubre, a més, es farà també una cursa de transports urbana a Barcelona, per continuar la comparativa entre l'antiga i la nova xarxa de bus a la ciutat, iniciada l'any passat.

Consulteu els mitjans de transport participants, les bases de la cursa i les curses anteriors a www.transportpublic.org/cursainterurbana.

Per participar només cal contactar amb cursa2013@transportpublic.org.

Afegeix un comentari nou