El cinquè llac

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El cinquè llac

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

El Premi Medi Ambient 2015 ha guardonat l'Associació Marques de Pastor, per una proposta de senderisme responsable i sostenible al Pirineu de Lleida: una ruta circular que t’apropa al món dels pastors.

El Cinquè Llac es presenta com una proposta de turisme responsable, que segons l'Associació Marques de Pastor és "un tipus de turisme que crea millors llocs on viure i millor llocs per ser visitats".

5 etapes, 100km

Amb inici i tornada a la Pobla de Segur. consisteix en un itinerari de mitja muntanya, assequible per a tot tipus d'aficionats, a través d'un itinerari senyalitzat dividit en 5 etapes que transcorren pels Pallars i l’Alta Ribagorça.

Es travessens paisatges desconeguts i de gran valor ecològic i paisatgístic com el Pla de Corts, la Vall Fosca, la Vall de Manyanet, per arribar, finalment, l'anomenat cinquè llac, el Llac de Montcortés.

Un dels principals valors de la ruta és que la major part del recorregut es realitza per camins de ferradura i senders de muntanya (62%), alguns recuperats per a l'ocasió, amb la participació de persones voluntàries, i altres ja marcats pels respectius consells comarcals.

Turisme responsable

Aquesta ruta és una proposta acurada ja que està pensada en criteris de sostenibilitat tant ambientals, com socials com culturals.

Entre altres valors, promou l’arribada en transport públic i convida a minimitzar l’impacte en el paisatge.

Posa en valor les riqueses del patrimoni natural i cultural del territori i fomenta un “turisme d’autenticitat”: la conservació de camins, pobles, tradicions, etc., afavorint l’intercanvi cultural entre el visitant i el territori

Ha estat creat mitjançant la col·laboració de particulars, entitats, empreses, ajuntaments locals, incrementant així la cohesió local. Alhora està pensat per afavorir l’economia de la zona, a través dels allotjaments i productes locals, tant agroalimentaris com artesanals.

Un projecte premiat

El Cinquè Llac ha estat recentment reconegut amb el Premi Medi Ambient 2015 de la Generalitat, en la categoria d'"Iniciatives singulars" com a actuació que promou un turisme respectuós amb el medi ambient.

El premi posa en valor que és resultat d’una col·laboració públic- privada que "ha ampliat l’oferta turística fora de temporada i respectusoa amb l’entorn", al Pallars Jussà.

Per saber-ne més, consulteu www.elcinquellac.com.

Afegeix un comentari nou