I ara, com financem l'entitat?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

I ara, com financem l'entitat?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Un manual sobre autofinançament, elaborat per IPCENA, ofereix a les entitats ambientals estratègies innovadores de captació de fons i la promoció d'accions per a la generació d'ingressos propis.

El Manual d'Autofinançament del Tercer Sector Ambiental pretén donar recursos a les entitats en un moment en què l'escenari de subvencions ha canviat i cal buscar noves vies de finançament. Publicat el 2012, segueix sent una eina útil per repensar el finançament de les entitats.

En què consisteix?

En aquesta guia, es descriuen propostes de captació de fons econòmics i socials i com optimitzar-les. Cada proposta s'acompanya d'exemples diversos que han dut a terme les entitats, per tal d'afavorir l'intercanvi d'experiències entre el tercer sector ambiental. Hi han intervingut fins a 27 entitats ambientals, aportant la seva trajectòria en aquest àmbit.

Quines alternatives ofereix?

Entre les diferents vies d'aconseguir fons, hi figuren idees més tradicionals com les quotes dels associats, la venda de material promocional, els events solidaris, o les loteries i sortejos, d'altres de més noves com el crowdfunding o micromecenatge o el capital intel·ligent o business angels, així com d'altres de col·laboració amb el sector empresarial com el voluntariat corporatiu.

Consulteu el Manual d'Autofinançament del Tercer Sector Ambiental.

Afegeix un comentari nou