L'Hospitalet ofereix horts socials a persones en situació de vulnerabilitat

 Font:
Font:

L'Hospitalet ofereix horts socials a persones en situació de vulnerabilitat

Resum: 

Persones a l'atur de més de 45 anys i persones amb diversitat funcional podran cultivar el seu hort a L'Hospitalet de Llobregat, de la mà d'una iniciativa de l'Ajuntament i la Creu Roja.

L'Ajuntament de L'Hospitalet ha posat en marxa, juntament amb l'Assemblea Local de la Creu Roja i la plataforma Espai de Ciutadania, un projecte d'horts socials. Es tracta de 40 parcel·les situades al costat del Parc Can Buxeres, que se cediran de manera gratuïta a persones en risc d'exclusió social, com ara, persones majors de 45 anys que es trobin en situació d'atur i persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental. La cessió serà per període d'un any, prorrogable fins a un màxim de cinc anys.

A més d'oferir a les persones beneficiàries l'oportunitat de produir i consumir els seus propis aliments, els horts tindran "finalitats socials, terapèutiques, educatives i ambientals", segons l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín. Així, l'objectiu de la iniciativa és doble: L'autoconsum de les persones que cultiven la terra i millorar el seu estat d'ànim i autoestima.

Juntament amb el dret d'explotació de la parcel·la, les persones beneficiàries del projecte reben les eines bàsiques, un armariet on guardar les seves coses mentre estan a l'hort i un lot de llavors per cultivar. A més, compten amb l'assessorament de voluntaris de la Creu Roja, que els oferiran informació sobre tècniques de cultiu i manteniment del terreny.

Algunes parcel·les es reservaran a entitats d'oci infantil i juvenil perquè les puguin aprofitar tot donant a conèixer l'agricultura ecològica i els hàbits alimentaris saludables.

Afegeix un comentari nou