La participació i l'educació ambiental, en els espais naturals protegits

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La participació i l'educació ambiental, en els espais naturals protegits

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Com posar en marxa nous processos participatius que promoguin l’educació ambiental als espais naturals protegits? I com fer-ho de la mà dels actors i entitats implicats? Aquesta és l'aposta de darrera publicació de la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA).

La publicació que porta per títol "Participació i educació ambiental, un recurs per a la gestió del territori...als espais naturals protegits" pretén donar recursos per impulsar la participació a l'entorn d'aquests espais naturals, donant un paper rellevant a l'educació ambiental.

Es tracta d'un treball col·lectiu que ha implicat a diverses entitats i persones del territori català i europeu. I és, per tant, un recull dels aprenentatges d’un procés d’investigació - acció col·lectiva.

Què hi trobareu?

A la primera part hi ha una reflexió de l’Olga Conde, tècnica en educació ambiental, al voltant de la participació i l’educació ambiental. En un segon bloc es desenvolupen els conceptes de gestió, educació ambiental i participació, i la relació que aquests tenen. En el tercer capítol es detallen les experiències que s’han realitzat en el marc de la publicació; una diagnosi a onze espais naturals protegits d’Europa, una simulació de procés participatiu a tres espais de Catalunya, i l’acompanyament en l’elaboració d’un Pla Estratègic a un Parc Natural. Per últim, en una part més pràctica, es recullen eines, idees i dinàmiques concretes per potenciar aquesta educació ambiental i participació als espais naturals protegits.

Per aprofitar sinèrgies i poder explicar l’experiència, el llibre es distribuirà en jornades en espais naturals, en entitats, etc. que ja estiguin programades i que tractin la temàtica. La propera serà en el marc d'una jornada tècnica el 4 de juliol al Parc de Montesquiu.

La publicació va ser presentada el passat 27 de maig l’Edifici Vagó de l’Escola Industrial de Barcelona, amb representants de les institucions que han donat suport i col·laborat en la creació del llibre: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Fundació Catalunya - La Pedrera.

Per més informació, contacteu amb la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) a través del correu electrònic: scea@scea.cat.

Afegeix un comentari nou