Suma't al reciclatge de mòbils

 Font:
Font:

Suma't al reciclatge de mòbils

Resum: 

La població espanyola es consciencia de la importància de l'impacte mediambiental que causen els residus mòbils, com demostra els prop de 30.000 terminals recaptats el 2009.

La recuperació de telèfons mòbils a Espanya per destinar-los a la reutilització i reciclatge ha incrementat un 53% al 2009 respecte a l'any anterior. Segons dades revelades per Movilbank España, la població espanyola és cada vegada més conscient en quant a la importància de reciclar els aparells per preservar el medi ambient. Per aquest motiu, ha augmentat el nombre de telèfons enviats a aquesta companyia per al seu tractament fins a arribar a gairebé 30.000 unitats, segons les dades analitzades després de tancar el mes de desembre. A això, s'ha afegit més coneixement de l'impacte ambiental d'aquests aparells per part dels usuaris, i l'existència d'empreses com a Movilbank, dedicades a la seva recollida.
Movilbank, operant sota el nom de Fonebank, s'especialitza en la recollida de tot tipus de terminals. Els analitza i separa entre els que funcionen i no ho fan, reparant tots els telèfons que sigui possible per reutilitzar-los (75% dels terminals) - i enviar-los a països en vies de desenvolupament, i reciclant aquells que no es puguin reparar- 25% - a través de la seva filial CMR (Corporate Mobile Recycling).
Els telèfons s'envien a diferents països entre els quals es troben Xina, Índia, Kenya, Sri Lanka i Sud-àfrica oferint als seus habitants, l'opció de disposar de línies de comunicació, necessàries per a la vida diària, a un cost més baix que la telefonia fixa.
A més, Movilbank ofereix la possibilitat de donar els diners, recaptats per la venda dels mòbils a moltes ONGS amb les quals té acords. El 2009 van representar un total de més de 150.000€, a través de la col·laboració amb Creu Roja i Entreculturas a la campanya "Dóna el teu mòbil"; Jane Goodall amb la campanya "Movilízate" per ajudar a protegir els ecosistemes africans i Intermon Oxfam sota la campanya "Amb el teu vell mòbil pot canviar vides" on els països més pobres es beneficiaran de recursos de primera necessitat com llavors, llibres escolars i bidons d'aigua.

Anima't a col·laborar amb alguna d'aquestes campanyes reciclant el teu mòbil vell. Només has de clicar a qualsevol dels noms i t'explicaran com fer-ho.

Afegeix un comentari nou