Un mapa interactiu localitza 150.000 zones protegides d'arreu del món

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un mapa interactiu localitza 150.000 zones protegides d'arreu del món

Resum: 

ProtectedPlanet.net, desenvolupat pel World Conservation Monitoring Centre (WCMC) del Programa per al Medi Ambient de Nacions Unides (UNEP) i la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN), es presenta ara com una nova versió de la World Database on Protected Areas (WDPA) -la més extensa base de dades en aquest àmbit- amb imatges per satèl·lit i connectada a les principals xarxes socials.

Fa 30 anys que el World Conservation Monitoring Centre (WCMC) va començar a recopilar informació sobre àrees protegides del planeta i van crear el World Database on Protected Areas (WDPA). Ara aquest projecte s'ha convertit en una completa pàgina web amb mapes, imatges per satèl·lit (a través de Google Maps) i connectada a les principals xarxes socials: Wikipedia, facebook, Twitter i Flickr.

100 articles de wikipedia creats en 15 dies

La web és un projecte obert, no és tracta només de consultar informació i compartir-la, per exemple, al perfil de facebook si no que el seu punt fort és que es pot corregir i actualitzar les dades publicades.

De fet, ProtectedPlanet.net es va fer pública fa dues setmanes i ja s'han actualitzat 250 àrees protegides, s'han votat 10.000 fotografies i s'han creat 100 articles a wikipedia. És una gran font d'informació per a internautes en general, tècnics, científics, ONGs de l'àmbit de la conservació, turistes i planificadors ecoturístics, entre altres.

Catalunya a ProtectedPlanet.net

Un dels objectius d'aquest projecte és promoure el turisme en els espais naturals protegits i potenciar l'ecoturisme.

L'eina és profitosa també per als parcs catalans ja que es poden trobar els parcs naturals del Delta de l'Ebre, del Garraf, del Cadí-Moixeró, el Parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o la Reserva natural parcial de Mas de Melons.

Més referències

Aquest no és el primer mapa virtual amb repercussió internacional, a l'abril del 2010 va sorgir NOAH (acrònim en anglès de Xarxa d'Organismes i Hàbitat). Es tracta d'un projecte de 4 estudiants americans que vol recopilar en un mapa virtual tot tipus d'informació de flora i fauna.

Afegeix un comentari nou